Kolumne 18. travnja 2016.

I ljuta i fina: Curry piletina

Curry
foto: Ivan Dumančić
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi recept našeg osiječkog blogera oslanja se na omiljen indijski začin!

Kad su vam društvene mreže preplavljene slikama s dalekih putovanja, napravite ovo jelo i dovedite malo egzotičnih okusa i u svoju kuhinju. 

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g pilećih prsa
  • 450 g kineske mješavine povrća
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica ulja po izboru
  • 250 ml kokosovog mlijeka
  • vlasac
  • sol
  • papar
  • šećer 50 g
  • curry paste
  • tjestenina po izboru
Curry | Author: Ivan Dumančić foto: Ivan Dumančić

Priprema:

  1. Meso narežite na kockice, posipajte solju, paprom i žličicom šećera i odstavite da odstoji 10 minuta.
  2. Tjesteninu skuhajte al dente i kad je skuhano stavite sa strane i polijte žlicom ulja po izboru da se ne zalijepi.
  3. Na maslacu popržite piletinu do zlatno smeđe boje i dodajte curry pastu koju ste ranije umiješali sa žlicom ulja.
  4. Piletinu s pastom pirjajte 3-5 min te dodajte kokosovo mlijeko i nastavite pirjati daljnjih 10 minuta.
  5. Nakon toga dodajte povrće te još pirjajte 10 minuta.
  6. Na kraju dodajte sezamovo ulje i sjeckani vlasac.
Curry | Author: Ivan Dumančić foto: Ivan Dumančić

Dobar tek! #dumbinakuhinja 

Sve novitete, recepte i putešestvije Ivana Dumančića pratite na njegovoj facebook stranici Dumbina kuhinja!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.