Kolumne 01. veljače 2018.

Kolač potonule jabuke - sočan, fin i idealan uz čaj

foto: Cutie and pie
gastro postao gastro.24sata.hr
Kristina s bloga Cutie and Pie ovog tjedna donosi kolač s potonulim jabukama koji će u svakoj kuhinji postati apsolutni hit.

Vrijediš onoliko koliko jezika govoriš. Svoje znanje njemačkog jezika u zadnje vrijeme najviše koristim za čitanje blogova.

Hrana je univerzalan jezik, zar ne?

Prijateljica Monika se najavila na kavu, pa je to bila idealna izlika za kolač. Hmm...kao da mi treba izlika. Ispekla sam ga u okruglom kalupu, no (pre)brzo je nestao.

 

Možda vas zanima... Sharlotka - pet sastojaka za genijalan desert Kolumne

 

Vama nosim prilagođeni recept s bloga Patce's Patisserie. Fin, sočan i idealan uz čaj. Pozivam vas da si skuhate čaj, ispečete kolač i meni pošaljete sliku.

 

Možda vas zanima... Mirisne i meke rolice s kardamomom i limunom Kolumne

 

Kristinu zapratite na blogu Cutie and Pie, a njezine kulinarske majstorije možete potražiti i na istoimenoj Facebook stranici. 

 

Možda vas zanima... Keksići sa sirom - slasna domaća grickalica Kolumne

 

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie

 

Potrebno vam je:

  • 4-5 jabuka
  • 125 gr maslaca
  • 125 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žličica začina za štrudle ili cimet
  • 3 jaja
  • 200 gr brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice mlijeka
  • 4-5 jabuka
  • 3 žlice marmelade od marelice

Postupak pripreme:

  1. Jabuke oguliti, izdubiti i raščetvoriti.
  2. Zarezati jabuke s gornje strane nožem te preliti sokom od limuna da ne posmeđe.
  3. Maslac, šećer, vanilin šećer i naribanu koricu limuna pjenasto izraditi.
  4. Dodavati jaje po jaje.
  5. Razrezati mahunu vanilije i sastrugati tupom stranom noža.
  6. Dodati jednu žličicu začina za štrudle ili, ako nemate, cimet.
  7. Prosijati brašno i prašak za pecivo te dodati zajedno s mlijekom u smjesu.
  8. Kratko mutiti.
  9. Uliti u kalup (30x35 cm) obložen papirom za pečenje.
  10. Poredati jabuke.
  11. Ne morate ih utisnuti, biskvit će narasti i okružiti jabuke. O vama ovisi u kolikom kalupu ćete peći i koliko ćete jabuka staviti. Meni je za kalup 30 x 35 cm trebalo 4 jabuke.
  12. Peći na 160°C 40 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
  13. Odmah premazati s tri žlice marmelade od marelice.

Dobar tek!

 

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.