Volim klasične recepte, jedan od njih svakako su kremšnite, i ne volim nešto puno mijenjati ni eksperimentirati. S druge strane, volim nekad nešto napraviti malo drugačije, po svom.
Okus je kao i kod normalnih kremšnita, razlika je samo u serviranju, a mene posebno oduševljava činjenica da ih ne treba rezati, jer ja i rezanje kolača smo još uvijek na vi. Ovo je vrlo praktično rješenje i definitivno vizualno primamljivije.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Sastojci:
- 1 paket svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
- 1 dr. Oetker puding special za kremšnite
- 130 g šećera
- 500 ml vode
- 3 bjelanjka
- 4-5 jagoda
- 150 ml vrhnja za šlag
- malo šećera u prahu za posip
Priprema:
- Lisnato tijesto ispeći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih desetak minuta. Izvaditi i staviti sa strane da se hladi.
- U međuvremenu, skuhajte puding kremu po uputama na vrećici.
- Dok se ta krema hladi, izmiksajte vrhnje za šlag, i narežite par jagoda.
- Pripremite čaše u kojima želite servirati kremšnite, meni je ispalo 5 čaša srednje veličine, kao što vidite na slici.
- Na dno čaša izlomite red lisnatog tijesta, pa red kreme, red jagoda, opet red lisnatog, red kreme, red šlaga i na kraju red lisnatog kojeg posipajte sa šećerom u prahu.
- Poslužite ohlađeno i uživajte.
Napomena: Možete skuhati i klasičnu kremu za kremšnite, ja sam htjela isprobati ovu no ne mora nužno biti ta.