Kolumne 22. svibnja 2017.

Slatko-slani browniesi koji se ne peku

brownies.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Receptom za slatko-slane browniese naša nova blogerica Tiha u Zemlji Slatkiša prijavila se za naš natječaj i osvojila "članstvo" u našoj blogerskoj zajednici.

Iako Tihana nije inače obožavatelj browniesa, koji su joj preslatki i prezaistni - ova "zdrava" varijanta ju je oduševila. Možda ni ovi browniesi nisu baš lagani, ali zbog kave, kakaa i čokolade s visokim udjelom kakaa nisu toliko slatki.

Možda vas zanima... Sasvim drugačiji: Brownies s lješnjacima i brusnicama Kolumne

Možda najbolja kvaka recepta je u tome što se ovi browniesi ne peku, pa ih je vrlo jednostavno pripremiti, a na kraju je dovoljno da odstoje sat vremena u hladnjaku.

Brownie.jpg Možda vas zanima... Čudesna brownie torta: Na dijetu ćemo od utorka... Kolumne

Sastojci:
250 ml badema                 
150 ml oraha
100 ml indijskih oraščića
1 žličica kave (prah)
150 ml kakaa
100 ml kokosovog brašna
ekstrakt vanilije
prstohvat soli
500 ml (cca 350 g) sušenih datulja
25 ml agavinog sirupa

Možda vas zanima... Druga strana browniesa - blondies s čokoladnim kapljicama Recepti

Preljev:
50 g tamne čokolade
krupna morska sol 

brownie uspravna.jpg | Author:


Priprema:
1. U blender stavite 200 ml badema, 100 ml oraha, 50 ml indijskih oraščića i žličicu kave te usitnite do finog praha.
2. Dodajte kokosovo brašno, kakao, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i blendajte sve zajedno dok se sve fino ne sjedini.
3. Prebacite mješavinu u drugu zdjelu.
4. Datulje stavite u blender i usitnite do što manjih komadića.
5. Dodajte mix orašastih plodova i sirup od agave i sve dobro izblendajte dok ne dobijete smjesu sličnu "tijestu".
6. Nasjeckajte 50 ml badema, 50 ml oraha i 50 ml indijskih oraščića i dodajte smjesi.
7. Još jednom sve dobro izmiješajte.
8. Smjesu stavite na pek papir i dobro rukama pritisnite.
9. Stavite u hladnjak na min sat vremena.
10. Čokoladu otopite, prelijte preko browniesa te pospite krupnom morskom soli.

Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.
 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.