Kolumne 30. srpnja 2019.

Svjetski dan cheesecakea proslavite ovim ljetnim receptom...

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
"..sve drugo je suvišno napisati", kaže blogerica Katarina. Bacite oko na recept i uvjerite se sami!

Ovaj se divan troslojan cheesecake sastoji od hrskave podloge od Plazma keksa, kreme s cvjetovima lavande i jednostavnog preljeva od vrhnja i šećera. 

Pravi je odabir za duga ljetna popodneva, kada vam treba nešto osvježavajuće, ukusno i mirisno. 

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina


Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.  

 

Možda vas zanima... Trostruko čokoladni mousse - desert kojem ne možete reći NE! Kolumne

 

Podloga od keksa:

  • 300 g Plazma keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice šećera 
  • 1 žlica meda 


Priprema podloge:

  1. Kekse sameljite (ako već niste kupili mljevene)pa dodajte šećer.
  2. Maslac otopite, dodajte mu med i sve sjednite s keksima i šećerom.
  3. Dobivenu smjesu utisnite u kalupu veličine 20 x 30cm i pecite na 170 stupnjeva 5 min.

 

Možda vas zanima... Brze i slatke: Rolice od vanilije i šumskog voća Kolumne

 

Krema od lavande:

  • 500 g krem sira
  • 4 žlice šećera
  • sok jednog limuna
  • 2 jaja
  • velika žlica cvjetova lavande 

* Ako želite dobiti ljubičastu boju sira, dodajte par kapi jestive boje. Ako to ne želite, krema će vam ostati bijela, ali će se vidjeti cvjetići lavande. Ovo je po vašoj želji.


Priprema kreme:

  1. Sve navedene sastojke sjedinite i dobro ih povežite miksajući ih.
  2. Dobivenu kremu stavite na koru (kekse) iz pećnice, pa cheesecake ponovno stavite u pećnicu na 170 stupnjeva na 25 minuta. 

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Glazura od vrhnja:

  • 300 g vrhnja
  • 3 žlice šećera

Priprema glazure i slaganje kolača:

  1. Vrhnje i šećer sjedinite. Dobivenu glazuru nježno sipajte na vruću (tek izvađenu iz pećnice) kremu od lavande, pa cheesecake ponovno vratite u pećnicu, ali ovog puta ugašenu.
  2. Cheesecake ostavite u ugašenoj pećnici 15-tak minuta, a nakon toga ga izvadite i dobro ohladite u hladnjaku.

Nakon što se cheesecake od lavande ohladi, spreman je za serviranje. Uživajte!

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.