Kolumne 07. rujna 2019.

Tamno zadovoljstvo: Sočan kuglof od čokolade i banane

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan u nizu recepata u kojem možete iskoristiti prezrele banane. Uz banana bread, ovaj čoko kuglof jedan mi je od omiljenih.

Nema se o njemu ništa puno za reći, brzo je gotov, jednostavan za izradu, ukusan i sigurno ćete ga napraviti više puta. Odličan za popodnevno druženje uz kavu, ali i za doručak...

 

Možda vas zanima... Sočni browniesi s bijelom čokoladom i malinama Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

SASTOJCI:

  • 250 g oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 70 g kakaa u prahu
  • 300 g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • 2 banane
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 240 ml tople vode
  • žličica ruma
  • 2 žlice kuhane turske kave

PRELJEV:

  • 50 g tamne čokolade
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica ruma

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

PRIPREMA:

  1. Pomiješajte mokre sastojke posebno, suhe posebno, zatim ih lagano sjediniti polako miješajući pjenjačom.
  2. Izlijte smjesu u namašćeni kalup za kuglof i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.
  3. Za to vrijeme pripremite preljev. Sve sastojke rastopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri.
  4. Još vrući kuglof prelijte preljevom i pospite  čokoladom u prahu.

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
 

 

Možda vas zanima... Pjenasta brownie After Eight torta Kolumne

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.