Kolumne 28. kolovoza 2018.

Tko može odoljeti prhkoj piti s bobičastim voćem?

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Već sam u jednom prethodnom receptu spomenula kako su mi pite jedno od omiljenih jela – u slatkom i slanom izdanju. Obožavam prhko tijesto i razne nadjeve i tu zaista mogu dati mašti na volju.

Preferiram sezonsko voće pa sam u ovoj piti iskombinirala svježe bobičasto voće – borovnice, maline i ribiz. Rezultat je mirisna, primamljiva i sočna ljetna pita. Uživajte!

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća mojito-torta sa sirupom od mente Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 1 jaje
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja

Nadjev:

  • 200 g borovnica
  • 200 g malina
  • 200 g ribizla
  • Šećer, cimet

 

Možda vas zanima... Najsočniji Oreo brownie koji ćeš ikad probati Kolumne

 

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Bobičastom voću postepeno dodajte šećer i cimet. Količinu podredite vlastitom ukusu i pustite da kratko odstoji.
  3. Tijesto podijelite u dva dijela. Prvi razvaljajte i njime obložite kalup, zatim dodajte nadjev, a potom prekrijte drugim dijelom tijesta.
  4. Dekorirajte po želji. Ja sam ovog puta ispreplela mrežu od tijesta.
  5. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min, sve dok tijesto lijepo ne pozlati.
  6. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.