Kolumne 20. svibnja 2018.

Ultimativno osvježenje: Semifreddo od limete

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Na sve strane smo iskaču fini hladni deserti, a ni kod mene Vam nije drugačije. Ovakvi su mi najdraži - par sastojaka, postupak pripreme u par rečenica, a osvježenje i uživanje na maksimum.

Ako volite hladno, slatko, brzo i jednostavno - na pravnom ste mjestu. Predstavljam vam recept za genijalan ledeni desert koji će vas rashladiti već s prvim zalogajem. Predstavljam vam semifreddo od limete!

 

Možda vas zanima... Eclairs - francuski zalogaji čistog savršenstva Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Palačinke od piva - slastica koju želite isprobati Kolumne Možda vas zanima... Ostatke ručka upakirajte u šarene jastučiće Kolumne
 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 125 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2 lista želatine
  • kora 2 limete
  • 375 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Žumanjke miksajte par minuta dok ne postanu svijetlo žute boje.
  2. U međuvremenu stavite vodu i šećer na laganu vatru i pustite da se šećer otopi i napravi sirup te lagano ključa jednu minutu.
  3. Miksajući žumanjke laganom brzinom polako ulijte sirup od šećera u žumanjke.
  4. Zatim želatinu (koju ste namočili u vodi po uputama) ocijedite i ubacite u smjesu miksajući i dalje dok se ne otopi.
  5. Pustite smjesu da se prohladi.
  6. Izmiksajte vrhnje za šlag ali ne smije biti prečvrst. Dodajte izribane korice limete.
  7. Polako umiješajte istučeni šlag u smjesu od žumanjaka, prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač da se hladi.
  8. Poslužite smrznuto.

Dobar tek!
 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.