Najave 04. listopada 2023.

Brad Pitt predstavio novi šampanjac od 100 eura!

Brad Pitt šampanjac
Petite Fleur - novi ružičasti šampanjac iz vinarije Brada Pitta foto: Instagram @fleurdemiraval; ABACA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Ružičasti šampanjac Petite Fleur iz vinarije Brada Pitta napravljen je od sorti chardonnay i crni pinot, i na tržištu je dostupno 20.000 butelja

Prošlo je već više od desetljeća otkako je slavni oskarovac Brad Pitt, zajedno s tadašnjom suprugom Angelinom Jolie, ušao u svijet šampanjaca. Kupili su imanje Chateau Miraval te u suradnji s obitelji Perrin pokrenuli proizvodnju rose vina, a kasnije i ružičastih šampanjaca. Godine 2020. Pitt je predstavio prvi rose šampanjac njegove vinarije, spektakularni Fleur de Miraval, koji je ubrzo zaveo ljubitelje mjehurića (ali i obožavateljice i obožavatelje slavnog glumca!), a pio se na svim bitnim holivudskim događanjima poput dodjele Oscara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @familleperrin

Sada je vinarija Brada Pitta, koja je posvećena proizvodnji ružičastih šampanjaca, odlučila predstaviti i novi šampanjac, puno pristupačnije cijene, nazvan Petite Fleur. Riječ je o brut šampanjcu od sorti chardonnay i crni pinot iz vinograda na području Cote de Blancs, u okolici gradića Verto.

Šampanjac Petite Fleur dosta se razlikuje od svoga 'velikog brata', posebno u procesu vinifikacije koji naginje ka nekim klasičnijim šampanjcima, no također se, kao i u prethodniku, u njegovim aromama može osjetiti puno nježnih cvjetnih nota. Cijena novog šampanjca Brada Pitta je oko 100 eura, dok je cijena butelje šampanjca Fleur de Miraval oko 350 eura. Na tržištu je dostupno 20.000 butelja novog šampanjca.

 | Author: Instagram @fleurdemiraval Petite Fleur - novi šampanjac Brada Pitta foto: Instagram @fleurdemiraval

Na etiketi novog šampanjca Petite Fleur prezimena su 3 partnera u vinariji – Pitt, Peters i Perrin, a dizajn etikete te boca dosta nalikuju dizajnu butelje njegova slavnog prethodnika. Što se tiče naziva novog šampanjca, Petite Fleur, u doslovnom prijevodu on znači – "cvjetić", a predstavlja posvetu Sidney Bechet, američkoj jazz legendi, koja se također, poput Brada Pitt, ludo zaljubila u Francusku (i tamošnja vina).

Prije nekoliko mjeseci slavi holivudski zavodnik predstavio je i vlastiti gin, The Gardener, koji je također nastao u suradnji s obitelji Perrin.

 | Author: Instagram @thegardener_gin The Gardener - gin Brada Pitta foto: Instagram @thegardener_gin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.