Najave 06. listopada 2022.

Gurmanski specijaliteti s roštilja kao hommage ljetu u dobrom društvu

foto: Dražen Kokorić za Story
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz vrhunske kuhinje poznatog zagrebačkog bistroa Lari&Penati stižu ovoga vikenda posebni specijaliteti s roštilja, na malo drukčiji način, ali svakako u dobrom društvu.

Bistro Lari&Penati ne treba posebno predstaviti, jer njihova reputacija govori sama za sebe. Kao i na brojnim drugim gastro adresama u ovoj je kuhinji već spreman jesenski meni. Klasika je ono što uvijek dobro prolazi kod zaljubljenika u njihovu kuhinju, pa će neki klasici ostati u ponudi i dalje. A od sezonske, jesenske ponude u bistrou Lari&Penati naći će se bogata jela od gljiva, aromatični okusi bundeve, slasni kesteni i razni ukusni confiti.

No, prije nego jesen bude u punom jeku u ovom zagrebačkom gastro odredištu, očekuje ih nešto što i sami najavljuju kao hommage ljetu, a upravo se takvo i čini. Jer kad spomenemo roštilj, prva nam je asocijacija – ljeto. Od sutra pa do nedjelje njihovu ponudu možete kušati u zagrebačkom Petom kupeu, u sklopu jesenskog izdanja Food Marketa.

„S obzirom na to da ćemo ovoga puta na Food Marketu imati na raspolaganju i dva velika Ofyr roštilja, našu ponudu ćemo prilagoditi i bazirati na jelima koja ćemo pripremati na njima,“ najavio je vlasnik bistroa Lari&Penati Igor Tomljenović.

 | Author: Dražen Kokorić za Story foto: Dražen Kokorić za Story

Lari&Penati na svojevrstan će način otvoriti ovaj jesenski Food Market, budući da će oni svoje specijalitete ponuditi već sutra, u petak, od 16 do 22 sata. Idealno je ovo vrijeme za opustiti se uz dobru hranu. A ako ti treba nešto za zasladiti petak, tu će biti slastičarnica Cukeraj. Sve o Food Marketu doznaj ovdje.

„Uglavnom će to biti jedan šarolik hommage ljetu iza nas, uz ukusne klasike s roštilja, ali i neke zanimljive kombinacije koje omogućava priprema hrane na OFYR roštiljima,“ dodaje Tomljenović. A ono što se definitivno mora naglasiti je – na Food Market dođi gladan. Upravo je to moto jesenskog izdanja ovog gastro i glazbenog događanja, ali ujedno i poziv svima da dođu u Peti kupe od petak do nedjelje.

U subotu će svoje specijalitete ponuditi Pojoda i Chevo's, a u nedjelju Dubravkin put. Sve ćeš, naravno, moći „zaliti“ dobrim pićem, uz već kultno dobru glazbu. Za vikend ne propusti ni slastan, bogati brunch ili opojne mirise i okuse vrhunskoga grila. Sve će upotpuniti i radionice, od kojih su neke posvećene djeci, a neke, ipak, odraslima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.