Najave 19. prosinca 2023.

Napokon je i Zagreb dobio svoj Fish House

Fish House Zagreb
Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić
gastro postao gastro.24sata.hr
Riblji street food koncept je koji je chef Jasmin Hajrula do sada uspješno 'furao' u dva lokala u Rovinju i Zadru. Od ovog tjedna, nakon dugih priprema, Fish House stigao je i u Zagreb. Otkrivamo koja se jela nude, a doznajemo i da je u planu još jedna franšiza na moru

Sve poznatija domaća franšiza Fish House by Chef Jasmin napokon je otvorila svoj dugoiščekivani, riblji street food lokal u Zagrebu, u Masarykovoj ulici. Nakon Rovinja i Zadra, treći je to po redu bistro-restoran, kojeg je od samog imena, brenda, dizajna i uređenja, do detaljnog osmišljavanja jela osmislio chef Jasmin Hajrula.

 

Fish House by Chef Jasmin Možda vas zanima... Fish House Zadar - nova oaza mediteranskog street fooda Najave

 

Kapacitet lokala u Zagrebu broji 18-20 sjedećih mjesta i dostatan je za street food, no čim malo zatopli otvorit će se i vanjska terasa te će se kapacitet povećati na 30 sjedećih mjesta. Fish House Zagreb radi svaki dan osim nedjelje od 12 do 22 sata, a nudi 16 ribljih jela na kakva nećete naići u ribljim restoranima čak ni duž obale.

Burgeri s oradom, skušom, kozicama, tunom, razne varijacije pržene ribe poput fritadura od jadranske kozice, trlje, srdele i gavuna, brudet od lignji s palentom, kreativni prilozi poput carpaccia od tikvice, grilanih i mariniranih patlidžana, istarske skute, mozzarelle i raznih umaka poput majoneze s pestom od bosiljka.

 | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić  | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić Fish House Zagreb | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb - chef Jasmin Hajrula i njegov tim foto: Matija Djanješić

Svaki umak radi se po tajnoj recepturi chefa Jasmina, a svako jelo je standardizirano. Uz silnu energiju i znanje koje ulaže, chef Jasmin, koji je svoje iskustvo gradio kroz Michelin star restorane, ekskluzivne jahte i hotele, svjestan je ipak zahtjevnosti zagrebačke publike.

 | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić

"Cilj je zadržati kvalitetu i standard. Podizanjem kvalitete street fooda u Hrvatskoj želimo promovirati Mediteran i novi pristup u street food industriji na našim prostorima koristeći vrhunske sastojke i svježe namirnice. Pripremamo tradicionalna jela u modernom ruhu, a inspiracija dolazi i iz drugih kultura i putovanja svijetom.

Poseban naglasak stavljamo na mediteranske namirnice koje se idealno slažu s ribom. Meniji su osmišljeni planirano i pažljivo i ništa se od namirnica ne baca. Svako jelo priprema se prilikom narudžbe, što jamči svježinu i puninu okusa. Naša je filozofija da ribu omogućimo što većem broju ljudi preko Fish House koncepta", objašnjava chef Jasmin Hajrula.

 | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić  | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić

"Zagrebački Fish House jednako je koncipiran kao ostali, ali spremni smo se prilagoditi maksimalno tržištu. Moramo biti svjesni da je zagrebačko tržište drugačije i možda čak najzahtjevnije u Hrvatskoj", ističe chef Jasmin te dodaje da mu je zagrebačka franšiza pravi izazov i testiranje vlastitog brenda.

"Razlike između rovinjskog, zadarskog i zagrebačkog Fish Housea u konceptu nema. Zagrebački će međutim raditi cijelu godinu za razliku od Zadra i Rovinja gdje je sezonski objekt. U Zagrebu ćemo nuditi i neka nova jela, jer ih je ponekad potrebno prilagoditi sezoni, lokaciji i potražnji", dodaje.

 | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić  | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić

Tako će posjetitelji u zagrebačkom Fish Houseu uz standardnu ponudu jela imati priliku jesti i nova jela - lazanje s bijelom ribom, hrskavi file srdele s coleslaw salaticom, bao bunse punjene brudetom od kozica, salatu od hobotnice i plant based jelo - veggie bowl s hrskavim gljivama.

Fish House bilježi iz godine u godinu prirodan rast od 15-25% ne samo na prometu rovinjskog i zadarskog lokala nego i na interesu koji koncept izaziva. U planu imaju još jednu franšizu na moru i to u županiji u kojoj nisu prisutni, a time planiraju zatvoriti krug franšiza u Hrvatskoj.

Cijene se kreću od 7 do 14 eura po obroku, ovisno o jelu.

Više informacija pronađi na Facebooku i Instagramu Fish Housea by chef Jasmin. 

 | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić  | Author: Matija Djanješić Fish House Zagreb foto: Matija Djanješić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.