Najave 14. prosinca 2023.

Nezaobilazni okusi adventa

foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr

Blagdanska atmosfera na Trgu bana Josipa Jelačića u punom je jeku. Baš Naš advent  iz sezone u sezonu uspijeva oduševiti svoje posjetitelje te je tako i ovog adventa postao jedna od omiljenih lokacija za druženje i uživanje u glazbenim i gastronomskim trenucima.  

 | Author: PR foto: PR

Mirisi i okusi koji se šire jasno daju do znanja zašto je ovaj festival nezaobilazna točka svih gurmana i ljubitelja dobre hrane. Bogata gastro ponuda sa širokom paletom okusa pruža užitak za svakog posjetitelja jer na Baš Naš adventu imaju priliku isprobati razne slane, ali i slatke kombinacije. Buncek i kobasice i dalje su omiljeni svakog prosinca, ali pripremljeni na poseban i drugačiji način izlaze iz klasičnih okvira. Brutalni buncek i domaća kobasica sa slaninom i mladim lukom dio su ponude na kućici, prigodnog naziva Božićna, koja nudi klasična, ali jako ukusna jela. Pajcek kod Melkiora još jedna je od omiljenih kućica svih ljubitelja mesnih delicija koji ovdje mogu pronaći porchettu, dimljeni buncek i trganu svinjetinu.  Ni obožavatelji slatkoga neće ostati razočarani jer Kralj Melkior u svojoj ponudi ima fritule s raznim kremama, od pistacije, slane karamele i kikirikija, do kombinacije vanilije i umaka od crnog vina. Prženice su već postale hit na društvenim mrežama, a uz omiljenu vruću čokoladu, idealne su za zasladiti ove hladne zimske dane. Igomat u svojoj ponudi ima razne sočne hot dogove i kobasice, uz savršeni dodatak, topljeni Raclette sir.

 | Author: PR foto: PR

Jedna od najdražih kućica svih mališana je La Fiesta Bar i nezaobilazni kids Hot Dog, dok oni nešto stariji uživaju u pikantnim okusima i različitim kombinacijama, kao što je La Chica Wild, kobasica od divljači. Uz kobasice i adventske klasike, Winter House nudi i omiljene street food poslastice. Vrhunski burgeri, mozzarella sticks i krumpirići samo su dio bogate ponude. Osim puncha i vrućih koktela po kojima je Monkey Coctail Bar poznat, u svoju ponudu uključili su i raznovrsne kobasice, od Češnjovke Classic do ljute Barba Slaw. Još jedna od omiljenih kućica svih ljubitelja slatkih zalogaja je i Moose. Ovdje posjetitelji uživaju u tradicionalnim zagorskim štruklima, ali i u neodoljivom čokoladnom lava cakeu. Šećer za kraj posjetiteljima je definitivno Čarobna fritula i fritule s raznim dodacima, kao i nezaobilazne germknedle.  

 | Author: PR foto: PR

Sve do 7. siječnja, osim bogate gastronomske ponude, posjetitelje očekuju i prave glazbene poslastice. Svakoga je dana odlična atmosfera uz DJ nastupe, a željno se iščekuje 22. prosinca kada na pozornicu dolazi Vesna Pisarović i 29. prosinca Hiljson Mandela. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na Facebook i Instagram stranici Baš Naš festivala. 

 | Author: PR foto: PR

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.