Najave 06. travnja 2017.

Svi u kampanju za film o zanatskim pivarima

Zmajska pivovara
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Konačno je startala i crowdfunding kampanja za dokumentarac Hrvatska craft revolucija!

Odgovor malih pivara uvijek istom industrijskom pivu, nakon SAD-a i većini ostatka svijeta, pokucao je i na naša vrata. Novinar Večernjeg lista Zoran Vitas pokrenuo je prvo blog Volim pivu, a zatim i snimanje filma o tome kako je sve krenulo. Prenosimo njegovu najavu, i pozivamo da sudjelujete u revoluciji:

Križevačka pivovara | Author: facebook foto: facebook

Razloge zašto se ide u crowdfunding kampanju dotaknuo sam u nekoliko prethodnih postova, pa ću ih ovdje ponoviti i malo dopuniti. Odnosno dosta. U brojnim porukama koje sam dobivao ovih dana nakon što su aktivirane facebook, web i Indiegogo stranica jedno je od zastupljenijih pitanja bilo 'nećete valjda ostaviti sve samo na Zagrebu!?'.

Upravo se o tome ponajviše radi, da bismo kako spada zatvorili ovaj film, trebali bismo obići i regionalne epicentre neovisnog pivarstva u Hrvatskoj, Požegu, Križevce, Varaždin, Novu Gradišku, Slavonski brod, Osijek, pa onda i Split, Hvar... a sve to nešto košta, i novaca i vremena. Jedino tako može se pokazati cjelokupna scena i brojni vrijedni ljudi koji je čine i zaslužuju biti u ovom filmu. Još je jedan razlog da se ide u sufinanciranje crowdfundingom i količina snimljenog materijala. A ona je već sada, bez spomenutih dodatnih snimanja zaista velika te traži dodatnu profesionalizaciju, odnosno kvalitetniju postprodukciju. Jedno je kada to radimo mi sami, a drugo je kada to radi profesionalac, ali ako tako bude onda to košta, i to ne malo.

pivovara medvedgrad | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Vidjet ćete na našoj Indiegogo stranici brojne perkove, neke zaista atraktivne, koji također nešto koštaju. Uvijek bude i nepredviđenih troškova. A onda je tu i provizija za Indiegogo, pa od onog visokog ciljanog iznosa i u najboljem slučaju ne ostaje baš tako jako puno. Nažalost, a i ne sasvim neočekivano, izostala je institucionalna potpora, HAVC je u situaciji u kojoj jest, kod HRT-a smo zapeli negdje na višoj stepenici. I tako, ostalo je da se uzdamo u potporu fanova neovisnog pivarstva i njegove zajednice. Zauzvrat, napravit ćemo dokument jednog vremena kojeg se mnogi rado sjećaju a čiji su nam akteri pružili brojne trenutke uživanja uz njihova piva. To je vrijedilo podržati i uložiti ovakav napor, podržite i ovaj film koji o tome govori putem ovih linkova:

Indiegogo kampanja

Facebook stranica kampanje

Web stranica kampanje

Što reći, nego - svaka čast Zoranu Vitasu, podržite zanatsko pivarstvo i pivili ma gdje bili!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.