Najave 07. listopada 2018.

Revolucija rebrica: Treći rođendan Chevo'sa

foto: Chevo's
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapruđe slavi treći rođendan svog omiljenog grilla. Tim povodom predstavljeno je novo jelo koje možda sruši dugogodišnju vladavinu hamburgera u hrvatskoj metropoli!

Treći rođendan Chevo'sa u Adamićevoj 1, najpopularnijeg restorana/pečenjare Zapruđa, protekao je tako da smo u ovom hramu vrhunskog roštilja (u kojem su najeli čak i poznatog borca Boba Sappa) isprobali jelo s kojim napadaju najgladnije stanovnike naše metropole i okolice - tris rebrica!

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Ovaj specijalitet njihovog novog chefa Igora Peteka, koji je zanat kovao na više mjesta u isto toliko zemalja svijeta, kao i druga jela iz ponude Chevo'sa (logično, sjajni ćevapi) te vrhunskoj graševini jedne od najpoznatijih hrvatskih vinarija Kutjevo. A koja je Chevo'sova priča, rekao nam je njihov neumorni PR Vanja Paris.

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

"Chevo's je restoran nastao iz potrebe da ekipa iz Zapruđa ne mora ići na gablec preko ceste u Utrinu. Dobro, ne baš točno tako, ali od sasvim malog pogona u svega par kvadrata, kroz tri godine danas u Chevo'sovoj posadi postoje 22 člana. Timski rad i požrtvovnost obilježili su rast i razvoj ovog projekta i to je filozofija koju pokušavamo prenijeti na svakog svog zaposlenika.

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Od objekta kapaciteta tridesetak sjedećih mjesta izgradili smo roštilj oazu s preko stotinu mjesta. Tada smo o vođenju ovakvog projekta i gastro sceni znali vrlo malo; znali smo skuhati hrenovke, ispeći jaja i s obzirom na to da je cijela garnitura osnivača upravo iz Zapruđa znali smo i naručiti ćevape u somunu kod danas popularno zvanog „trovača“. Koji nam nikada nisu sjeli. Imali smo ideju i viziju, imali smo dovoljno hrabrosti i gomilu samopouzdanja s kojom bi porazili i 300 Spartanaca da su nasrnuli na naše snove.“ Rekao je PR, konobar, kuhar i katica za sve Chevo'sa, Vanja Paris.

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Rebarca odavno su u ponudi Chevo'sa, a meso se preko noći tunka u mješavini začina koja se sastoji od soli, ružmarina, kajenske paprike, papra, lovorovog lista, i granulata crvenog luka. Sutradan se suši i dimi te lagano peče na temperaturi od 135 stupnjeva. Nakon tri sata, rebarca se ostave hladiti i čekaju na zalijevanje jednim od tri umaka. 

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Klasičan BBQ umak tako sada ima konkurenciju u umaku pripremljenom s medom, sokom od naranče, kajenskom paprikom, pivom i dva-tri tajna sastojka te Jack Daniel's umaku u koji uz ovaj Tennessee Whiskey idu i ketchup, sjemenke sezama, koncentrat rajčice, Worcestershire umak, smeđi šećer, sol, papar, jabučni ocat, luk u prahu i dimljena paprika.

Uglavnom, kako je mudro rekao Mate Janković, vrijeme je da neko novo jelo zasjedne na tron zagrebačkih zalogajnica i fast foodova, pa zašto to ne bi bila upravo rebarca iz Chevo'sa? Još kad ih spojite s vrhunskom graševinom Kutjevo, čija berba 2016 jednostavno ubija... Sjajan spoj!

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Treći rođendan Chevo'sa u prisustvu klape Larus posjetilo je i stotinjak ljubitelja vrhunskog roštilja koji su ovdje gotovo svakoga dana, a nadamo se da će se dobra priča samo sve više i dalje širiti. Navratite i vi na najbolji roštilj južno od Save dok se ne dokaže suprotno, i uživajte u šarolikoj ponudi roštilja i drugih jela restorana Chevo's!

 | Author: Chevo's foto: Chevo's

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.