Najave 22. ožujka 2024.

Stiže Uskrs, vrijeme je za prefinu colombu!

Colomba, Uskrs
Colomba - tradicionalna talijanska uskrsna poslatica
foto: Press
Pekara Dubravica i Andrea Tortora nastavljaju suradnju i donose nam popularnu talijansku uskršnju poslasticu Colombu u vrlo limitiranoj seriji

Nakon što smo u protekle dvije godine imali prilike upoznati vrhunski zanatski panettone koji Pekara Dubravica razvija u suradnji s Andreom Tortorom, vodećim talijanskim majstorom velikih dizanih proizvoda premium kvalitete (Panettone, Pandoro, Uovo di Tortora), za nadolazeći Uskrs, Dubravica i AT Patissier na tržište donose još jednu talijansku, tradicionalnu, uskrsnu poslasticu – Colomba Pasquale, odnosno uskrsnu golubicu.

Panetttone iz Dubravice Možda vas zanima... Uz pomoć talijanskog majstora u Zaprešiću se peče vrhunski panettone Najave

Colomba, Uskrs | Author: Press Colomba Pasquale - uskrsna verzija panettonea foto: Press

Colomba Pasquale - uskrsna verzija panettonea

Colomba je uskrsni pandan panettonea. Proces izrade colombe identičan je onome za panettone, pri čemu je ključna priprema prirodnog, čvrstog matičnog kvasa, tzv. lievito madre, koji nam onda omogućava da se kroz ukupno pet zamjesa i preko 40 sati neprekidne fermentacije u strogo kontroliranim uvjetima, dobije proizvod savršeno mekane teksture i svježine, jedinstvenog okusa.

Colomba, za razliku od panettonea, dolazi u obliku golubice raširenih krila i niža je od panettonea. Ova fantastična slastica neizostavni je simbol Uskrsa u Italiji, predstavlja pobjedu mira i vjesnik je proljeća.

Colomba, Uskrs | Author: Press U Dubravici prave čokoladnu colombu te onu s narančom foto: Press Colomba, Uskrs | Author: Press Colomba Pasquale - uskrsna verzija panettonea foto: Press Fini tart od panettonea Možda vas zanima... Jamie Oliver zna kako iskoristiti stari panettone Recepti

Colomba nema grožđice, ali ima puno naranče

Tradicionalna colomba razlikuje se od panettonea jedino po tome što se u colombi izostavljaju grožđice pa dolazi s velikom količinom kandirane naranče unutra, a izvana je posipana bademima i perlastim šećerom. Osim tradicionalne colombe, danas se rade i mnoge druge verzije s čokoladom, pistacijom te raznim kandiranim voćem.

Za nadolazeće uskrsne blagdane, u Dubravici su osim neizostavnih orahnjača, makovnjača i pinci, pripremili dvije vrste colombe, klasičnu s narančom i čokoladnu verziju.

Colomba | Author: Press Colomba Pasquale - uskrsna verzija panettonea foto: Press

Colomba s narančom bogata je sočnom, kandiranom narančom te je oplemenjuje velika količina bourbon vanilije i meda akacije. Njezina kupola ukrašena je bademima i perlastim šećerom.

Čokoladna verzija slična je panettoneu sa 3 čokolade iz Dubravice, gdje uz mliječnu i tamnu čokoladu dolazi i čokolada Gianduja s dodatkom lješnjaka. Hrskavi omotač na bazi lješnjaka i kakaa ukrašen je najboljim lomljenim lješnjacima iz Piemontea.

Obje vrste Colombe dolaze teže po 750 grama, a prodaju se po cijeni od 27 eura po komadu. Colombe su pripremljene u vrlo limitiranoj količini te će se moći kupiti samo u odabranim zagrebačkim poslovnicama Dubravice (Gajeva, Point centar, Autobusni kolodvor, Pothodnik, Martićeva, Marles – Zaprešić, CCO East).

Colomba, Uskrs | Author: Press Colomba Pasquale - uskrsna verzija panettonea foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.