Najave 15. svibnja 2023.

U četvrtak počinje drugi Pizza Festival Zagreb!

Pizza Festival Zagreb
Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 18. do 28. svibnja u središtu Zagreba, na Strossmayerovu trgu, održat će se drugo izdanje festivala posvećenog pizzi, najomiljenijoj hrani za utjehu. U 10 kućica nudit će se pizze svih vrsta i stilova, ali i odlične slastice. Festival će imati i humanitarni karakter

Pizza je najomiljenija hrana za utjehu, a vrhunski sastojci i malo mašte čine je i vrhunskim gurmanskim doživljajem. Upravo to slavit će se na drugom izdanju Pizza Festivala Zagreb koji će se 18. do 28. svibnja održati na Strossmayerovu trgu. U 10 kućica nudit će se slasne i kreativne pizze svih vrsta i stilova, ali i odlične slastice.

Sudjeluju novozagrebačka pizzeria i bar Mrs. Fogg koja je specijalno za ovogodišnji Pizza Festival Zagreb pripremila tri vrste pizze iz pleha: Margheritu, svoju signature pizzu Slanina – Friarelli, zatim Pepperoni, te svakoga dana po jedan specijal. Odlične pizze peći će i talijanski restoran Al Dente - osim što će na Festivalu prezentirati posebnu vrstu pizze Contemporaneu koju opisuju kao suvremenu Napoletanu, Al Dente će posjetitelje iznenaditi i pizzom frittom koju dosad još nitko nije napravio u nas.

 | Author: Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb

Na festival stižu i strastveni pizza entuzijasti Pizza Social Club. Tu je i Full Circle Pizza by Marko Palfi i Lana Bene. Marin Medak i RougeMarin sudjeluju sa pet vrsta sicilijanske pizze s kojom su na prošlogodišnjem je Pizza Festivalu Zagreb izazvali oduševljenje, a i ove će godine sudjelovati s temom Rougemarin Mafia.

Bite of Fun by Melkior Bašić zavest će vas sa 6 vrsta pizza i 5 vrsta tjestenina. Posebnost koju jedva čekaju podijeliti s posjetiteljima Festivala je Wheel of Cheese pasta – domaća, ručno rađena tjestenina koja se završava u kolutu Granda Padano sira.

 | Author: Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb

Picnic Mingle & Fun, popularna ekipa koja je prošle godine na Pizza festivalu u Zagrebu osvojila srca brojnih posjetitelja, predstavlja svoj novi koncept - Poma Food Boutique. Oni će nas iznenaditi novim okusima svojih Sourdough Focaccia: Pistachio, Roastbeef, Truffle i Caprese.

Beg’s Plant Based priprema originalna plant based kombinacije Meet The Fig i Beg’s Salmon & Avocado pizza. Ističu i da imaju slasne zalogaje za sve – bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa.

Brioche i Luxury Gelato Pri suncu stižu pak sa svojim zanatskim premium sladoledima. Posjetitelji će moći kušati savršeno glatki i kremasti pistacio, badem s medom, baileys, bijelu čokoladu s cimetom i kakaom. Uz svježi sladoled na kuglice moći ćete probati i prvi zanatski sladoled na štapiću u Hrvatskoj – popsicles.

 | Author: Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb

Glazbeni dio programa ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb odvijat će se pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka i u cijelosti je hommage talijanskoj glazbi. U četvrtak 18. svibnja za DJ pultom bit će upravo glavni i odgovorni - DJ Kanca koji je pripremio raznolik opus hitova od Deana Martina do Maneskina.

U petak 19. posjetitelji će uživati u glazbenom odabiru Roberta Marekovića, a u subotu 20. svibnja rezervirana je za  The Griff Zucchero Celebration Band. U danima koji slijede nastupaju DJ Stanko Bondža, DJ Filipa Jelaš i Jovannotti Beach Party.

 | Author: Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb

Za žedne isto imamo dobre vijesti - stižu Gingle Bells sa izvrsnim autorskim koktelima te vinarija Šoškić koja će na Pizza Festivalu predstaviti novu liniju premium vina.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb je i pizza izazov za Udrugu Down koji će se odvijati tijekom 18., 23., 24. i 25. svibnja. U sklopu dvosatnog programa poznate će osobe raditi svoju autorsku pizzu, a sudjelovat će Goran Bogdan, Sandi Pego, Antonija Blaće i Minea. 

 | Author: Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb foto: Pizza Festival Zagreb

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.