Recenzije 02. svibnja 2017.

Brutalni ružičasti i bijeli noviteti vinarije Korak

foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Obitelj Korak ogromnim koracima napreduje u svojoj namjeri da svoju Plešivicu postavi na vrh hrvatske vinske scene. Tako smo nedavno prisustvovali njihovom predstavljanju pjenušaca brut nature i rosé nature....

U predivnom, elegantnom i uvijek ugodnom Dubravkinu putu, imali smo čast prisustvovati malenoj svečanosti kojom je obitelj Korak predstavila svoje pjenušce. Pod dirigentskom palicom chefice restorana, poznate Priske Thuring, mogli smo kušati brut nature i rosé nature ove sjajne vinarije koja se smjestila na brdima iznad Jastrebarskog.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Eventu je prisustvovala cijela obitelj Korak, čiji su članovi svaki na svoj način dali obol svakoj boci koju smo te večeri uspjeli vidjeti. Naime, za vinariju i vina brinu otac i sin Velimir i Josip, hranu je pripremao po receptu mame Mirjane drugi sin, Bernard, koji je upravo u Dubravkinu putu na stažiranju u kuhinji, dok je kćerka Vera - zadužena za etikete!

Plešivica Možda vas zanima... Plešivica: Pjenušci prate hranu u svim sljedovima! Špajza

Bijeli pjenušac Korak brut nature radi se od chardonnaya i crnog pinota iz 2013., a napunjeno je 5000 butelja). Crveni novitet, Rosé brut nature, složen je od crnog pinota iz berbe 2014, u 3000 boca. Fermentacija se odvijala u velikoj drvenoj bačvi, nakon čega je nakon druge fermentacije u boci na talogu prije degoržiranja bijeli proveo tri, a ružičasti dvije godine. 

Plešivica Možda vas zanima... Opasno dobra vina: Vinska Špijunaža na Plešivici Špajza

Dio boca ostavljen je na odležavanju na kvascu kako bi se pratio razvoj pjenušaca. 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Nakon kušanja pjenušaca, kao i grickanja sjajnih prženih kozica, gavuna i srdelica, prešli smo na fantastičan sauvignon. Divna obiteljska priča, kvalitetno, novo, inovativno - vrijeme je da i vi kušate nešto od Koraka. Mi smo svaki put oduševljeni!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.