Recenzije 28. travnja 2018.

Čestitamo: Balon proslavio petnaesti rođendan!

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran u koji se odlazilo jesti, chillati i slušati glazbu napunio je 15 godina. Novi chef Balona Stipan Iličić predstavio je tom prilikom obnovljenu gastro kartu s novim i dorađenim jelima na uvijek ugodnoj terasi

"Za prave profesionalce i kreativce stvari se uvijek mijenjaju i nadograđuju te samo treba osluškivati srce i iz tog prostora stvarati i dalje dobre priče, a one počivaju na ljudima. Tim je ključ uspjeha, a iskrenost, energičnost, kompetencije i nepatvorena motivacija odabranih pojedinaca čine da su stvari tako dobre, a promjene slatke.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Promjene su vidljive i na samoj karti koja je oplemenjena novim jelima, a dobro već poznata jela su dorađena, lagano modificirana i kalibrirana na višu kulinarsku instancu zahvaljujući kulinarskom znalcu, novom chefu Balona Stipanu Iličiću." saznali smo u Balonu dok smo uz pjenušac propitivali detalje o novom chefu s vlasnikom Krešom Ledićem.

Uskoro smo posluženi kombinacijom klasičnih, dorađenih i novih jela s karte, koja dokazuju da se Balon kvalitetno odmaknuo od Steak housea, kako je bio koncipiran u samim počecima. 

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

PROLJETNI DEGUSTACIJSKI RUČAK U BALONU


Couvert

Ferrari Trento Maximum Brut 

 | Author: Privatni album foto: Privatni album


Terina od hobotnice na šalši od cherry rajčica, krema od šafrana i češnjaka na podlozi od svježeg matovilca, perlice od aceto balsamica

2017 Tormaresca Calafuria rose


File brancina lagano pečen na maslacu i svježem bosiljku na podlozi od rižota sa šafranom

2016 Belaigra Chardonnay

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Gusja jetra s reduciranom sangrijom, konfitiranom ciklom, chutneyem od kruške i đumbira, uz dodatak perlica od bijelog aceta i šipka

2016 Kracher Spatlese Cuvee

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

File pačjih prsa mariniran u acetu sa slatkim crvenim kupusom na pjenici od tikve i chillija

2016 Korak Pinot crni


Limun tart (Sablé Breton krokant, paljena meringa)

Marsala Riserva Storica 1988 – Curatolo Arini

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Chef Stipan Iličić krenuo je s morem, a završio s kontinentom, najviše nas je dojmio kombinacijom savršeno zapečene jetre s medno nježnom konfitiranom ciklom, koju nikad nismo probali u tako slasnom izdanju. Sjajno sparivanje vina sa svih strana svijeta, hlad i povjetarac najbolji su signal gdje treba provoditi proljetne i ljetne dane i večeri u metropoli, pogotovo što večeri u Balonu od sredine svibnja neće biti iste. Program pod nazivom „Blue night“ s izvrsnom glazbenom pratnjom u sprezi s novim večernjim menijem i Balonovom terasom bit će razlog zbog kojeg će mnogi, a posebno ženska gastro publika, zavoljeti četvrtak.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Naravno, tu je bogata ponuda vrhunskih i kvalitetnih vina, te ugodan, nenametljiv i vrlo funkcionalan interijer s decentnim, pomnim odabirom nasada i detalja, a ugodno osvijetljen prostor u večernjim satima i velike staklene površine danju doživljaj boravka u Balonu čine vrlo pozitivnim i inspirativnim.

Daleko od vreve, a opet tako blizu centra Zagreba, sa zanimljivim chefom i dugom pričom, Balon nas je osvojio po tko zna koji put. Vrijeme je da mu i vi pružite priliku...

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.