Recenzije 05. rujna 2018.

Doomsday: Najbolja pizzerija iz dostave ima sjajne novosti!

foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizzerija s tradicijom od tri godine u dugavskom oktogonu nedavno je promijenila vlasnike i počela raditi stvarno punom parom. Provjerili smo koja je tajna uspjeha njihovih pizza.

Postoje dani kad ste kreativni i kuhate kao navijeni, a postoje i oni kad vam se jednostavno ništa ne da i tada se prepustite šarenim papirićima u kuhinji na kojima su brojevi dostave. U zadnje vrijeme u zagrebačkim kvartovima s južne strane rijeke Save jedno se ime posebno izdvaja, pa smo išli provjeriti o čemu se radi.

Za početak, postoji razlog što je Doomsday prvenstveno dostavna pizza – naime, sam prostor gdje možete pojesti pizzu i nije nešto reprezentativan, ali to prema riječima vlasnika Ivana Vukovića ide tek u drugoj fazi. U prvoj, kako kaže, treba napraviti pizzu s najkvalitetnijim sastojcima u gradu. Tome u prilog idu vrhunski sirevi koji idu na ovaj najpopularniji hrvatski fast-food, nizozemski Edamer i Njemačka Gouda. Šunka dolazi iz Slovenije, a umak od rajčice spravljaju sami u Doomsdayu.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Raznovrsnost je ono što je prepoznatljivo kod Doomsdaya, a drugačiji su od ostalog i po tome što nude i pizze sa 130% više materijala, kao i deep dish pizze. Pizze se ovdje rade u pećima na električnu energiju jer se posebne pizze ne bi uspjele potpuno ispeći na tako visokim temperaturama. Šteta za obožavatelje proizvoda krušnih peći, ali što je tu je.

Najtoplije su preporuke njihovih veganskih pizza, kao i TNT pizze po savjetu gazde Slavonca, upamtili smo mu osmijeh... Ovdje se dnevno proda i naruči do 650 pizza, pa je stvarno vrijeme da se zapitate vrijedi li im čemu slogan „Mi imamo ono što drugi nemaju!“ i još jači „No bullshit, just pizza!“.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

S pićima nisu toliko raznovrsni, pivo, gemišt i sok, ali posebnu pažnju trebaju obratiti sakupljači pivskih etiketa koji ovu specijalnu Doomsdayevu sigurno nemaju. Cijena lager piva je simbolična, a proizvodi se u daruvarskoj pivovari, dakle, za preporuku.
Na kraju, nakon pizze sa 130% više sastojaka od obične, odnosno lazanjama od pizze, konačno smo dočekali i čudo od Deep disha, pizzu tešku preko dva kilograma koja se peče 45 minuta u posebnim kalupima.

Pizza majstor Nikola Latin dugo je vremena s vlasnicima tražio recepturu, a sada je ona tu, pred nama. Ako ste čitali Alana Forda, to je ono što Bob Rock krade iz pekare, nema dalje! Uostalom, pogledajte i sami...
 



Ozbiljan zahvat, nešto bliže lazanjama nego pizzi, bogato, zasitno, kompaktno, i nikako za samo jednu osobu. Deep dish je idealan za troje – četvero ljudi koji nešto kartaju, gledaju, ili jednostavno uživaju na balkonu, mrcina s kojom ćete se rado slikati, a poslije dugo biti siti.

Uglavnom, ako nemate ideju za dostavu s južne strane Save, pružite priliku Doomsdayu dok se ovih dana ne otvori nova podružnica kod NSB-a u suradnji s Book Caffeom. Najnovije informacije govore da se Doomsday iz Dugava seli u bivšu Coloniju u Mamutici, i u ponudu ubacuje odležale steakove, tjestenine i rižota, ali - o tom potom...

Svi detalji: Facebook
 

Komentari 3
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • joža 18:22 17. Listopad 2018.

    Nikola iliti Doc je stari maher...znam Doca od djetinjstva i vjerujem da je ovdje do pravog uspjeha doslo upravo na fantasticnim odnosima na relaciji vlasnik-pizza majstor...jer Doktor Niđo ima bogato iskustvo te je konstantno u novim izazovima a ocigledno je ... prikaži još! to vlasnik prepoznao...decki sretno i usjesno dalje

  • Angel 20:50 09. Rujan 2018.

    Jedva čekam, naj naj naj bolja pizza u gradu.