Recenzije 16. ožujka 2023.

Otvorio se Boogie Lab, kušali smo sva tri menija

Boogie Lab
Boogie Lab foto: Filip Popović
gastro postao gastro.24sata.hr
Boogie Lab je craft pekarnica, bistro i bar u jednom, a otvorili su ga zajedno Mladen Vidović i Karlo Vulin. Ima odličnu ponudu hrane - od vrhunskih sourdough pekarskih proizvoda do bistro jela, zanimljivih tapas zalogaja te finih i maštovitih pizza

Zagreb ima još jedno odlično novo mjesto – Boogie Lab, craft pekarnicu, bistro i bar u jednom, smješten u kompleksu Park kneževa, na adresi Kneza Borne 26. Ako još uvijek ne uspijevaš vizualizirati lokaciju pomoći ćemo ti još malo – to je točno preko puta sportskog igrališta koje dijeli nekoliko gimnazija smještenih u obližnjoj zgradi. 

Boogie Lab odlično je uređen, prostran lokal, u kojem ćeš se osjećati ugodno te ćeš u njemu imati što raditi cijeli dan – od otvaranja u sedam ujutro pa sve do ponoći, zahvaljujući konceptu cjelodnevne raznolike ponude koju je zajedno osmislio dvojac koji se krije iza Boogie Laba – Mladen Vidović i Karlo Vulin.

 | Author: Filip Popović Mladen Vidović i Karlo Vulin foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović Boogie Lab - odličan interijer koji ima 150 mjesta unutra i na terasi foto: Filip Popović

"Želimo da se ljudi od jutra do navečer dobro osjećaju u ovom prostoru – i u skladu s time smo i složili ponudu. Od doručka, odnosno bruncha, do ručka i večere. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times, preuzet iz poznatog refrena pjesme 'Blame It on the Boogie' grupe Jackson 5", govori nam Mladen, koji ima dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, te je veliki ljubitelj glazbe za koju će i biti zadužen u Boogie Labu.

Druga polovica ambicioznog dvojca, Karlo Vulin, kojeg znamo po sjajnoj zadarskoj Kroštuli, zadužen je više za hranu te je detaljno objasnio i cijeli koncept.

 | Author: Filip Popović Fenomenalna slana danish peciva foto: Filip Popović

"Već dva mjeseca je full gas. Prije tri mjeseca tu nije bilo ničega, čak ni pločica. Ekipa već tjedan dana svakodnevno u kuhinji punom snagom sprema sva jela. Nismo im zadali lak izazov – naša je ideja da stvorimo lokal koji će funkcionirati kao dnevni boravak. Dakle, ovo nije ni pekarnica, ni brunch bar, nego i nama dvojici i svim gostima dnevni boravak – da možemo ovdje svakodnevno naganjati svoje strasti – moja je hrana, a Mladenova muzika. To smo spojili u jedan prostor“, objasnio nam je Karlo Vulin.

I meni je prilagođen dobu dana – od 9 do podneva nude brunch meni, koji se sastoji od jela kao što su shakshouka (10 eura), eggs Benedict (9 eura), English breakfast (9 eura), Boogie brekkie (11 eura – domaći pršut, kuhana šunka, polutvrdi kozji sir, domaća basa - napravljena u Boogie Labu, kiselo jaje, domaći maslac – napravljen u Boogie Labu, pečene rajčice, kiselo povrće te njihov sourdough kruh), kao i granola (6 eura).

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović

Za ručak, koji u Boogie Labu traje od podneva do 18 sati, poslužuju bistro jela kao što su dnevna juha i prateći sendvič (10 eura), fermentirani cavatelli s raguom (10 eura), ravioli s pečenom bučom i pestom od bosiljka (9 eura), piletina s mlincima – pileći batak i zabatak s domaćim fermentiranim mlincima (11 eura), juneći mišić (12 eura), ribollita (9 eura), Cezar salata (11 eura), veggie bowl s falafelom iz Laba (9 eura) te protein donburri (11 eura). Nakon ručka za desert možeš naručiti millefoglie za 6 eura ili se zasladiti nekim od slatkih peciva iz Boogie Laba.

 | Author: Filip Popović Odlične pizze u Boogie Labu prave se od tijesta najsličnijeg pinsi Romani, no u obliku pizze Napoletane. Jako su hrskave, a nadjevi su vrlo maštoviti foto: Filip Popović

S ta dva menija zaključen je Sunshine dio dana te nastupa – Moonlight, koji traje od 18 do 23 sata, a obuhvaća ponudu tapas jela i pizza za večeru, odnosno druženje uz vrhunska vina, craft piva i druga pića i odličnu glazbu. Na Tapas meniju su Boogie domaća play lista, Tri tartara, Timpano, Gnudi i Pastrva Wellington, a cijene se kreću od 9 do 16 eura. Od pizza tu su Margherita, Capricciosa, pizza Kozji sir & fermentirani čili, Ličanka (zapečeni krumpir, domaća kobasica, basa iz Boogie Laba, umak od maslaca, Boogie sauce), pizza Tikvice & tofu te vrlo zanimljiva pizza Tuna (sirova tuna, wasabi majoneza, rikula, limoncello, kisela ljutika, Boogie sauce). Cijene pizza kreću se od 9 do 15 eura.

"Na brunch meniju, odnosno onom za doručak naći ćete primjerice maslac koju ovdje radimo, svježi sir basu koji tu radimo, a i sve ukiseljeno i fermentirano povrće također radimo ovdje. I kruhove naravno. Ručak je zamišljen kao casual bistro ručak od 9 jela, od kojih su dva, tri mesna, a naglasak je dosta na zdravoj strani, na proteinskim salatama, ali među prvima nudimo i fermentiranu.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović

Uključeni smo i u neke europske projekte koji se tiču fermentacije proizvoda. Fermentacijom smo se do sada bavili kroz kruhove, a onda smo to odlučili primijeniti i na druge ugljikohidratne proizvode kao što su tjestenina, mlinci… Svi su oni fermentirani i zato ne bi trebali biti tako teški za organizam“, objašnjava Karlo i dodaje:

"Večera je opet malo drugačija, radi te poveznice s muzikom. Htjeli smo malo lakšu atmosferu, malo drugačiji koncept jedenja – pola jela serviramo kao tapas meni, a ostalo su pizze. U tapas meniju svako jelo predstavlja našu tehnologiju na neki drugačiji način.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović

To nisu samo proizvodi od pšeničnog brašna, ima i stvari koje idu u potpuno drugome smjeru koje smo htjeli da budu naš doprinos zdravlju – htjeli smo raditi neka tijesta koja će biti zdrava, samo od sjemenki, bez pšenice – pa smo od toga radili neke tartove i krekere. Tapas meni je nešto svakodnevnije, za jesti u društvu.

Tu se uklapa i pizza, a imamo neku našu viziju kakva bi pizza trebala izgledati. Tehnike su miješane – naša pizza najsličnija je pinsi romani, ali pravimo je u obliku napoletane, i serviramo je kao napoletanu.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović

Moja ideja je da pizza mora biti hrskava.  A da bi se to postiglo treba puno stvari promijeniti u procesu izrade i nadam se da smo u tome uspjeli", ispričao nam je Karlo Vulin i istaknuo jednu važnu činjenicu - u Boogie Labu hrana se ne baca, nego se ono što se ne potroši koristi na nove načine, a sve se može vidjeti na njihovim podlošcima za jelo koji se nalaze na stolovima.

"Proizvodi koji su višak ne bacaju se, imamo 100 raznih načina kako ih kasnije pretvaramo u neke nove proizvode dodane vrijednosti – to nisu krušne mrvice nego puno složeniji proizvodi. Time smo si zadali dodatne 'probleme', imamo i tehnologa u kuhinji koji se bavimo samo time.

Evo, upravo rade fermentirano brašno za naše prhko tijesto. Dakle, sve što nam ostane se ponovno kuha, fermentira, ugušćuje – tamo primjerice dobivamo umak kojim začinjavamo jela, koji je primjenom sličan soja sosu, ali je okusom nešto potpuno drugo, ima neki svoj specifičan touch", zaključuje Vulin.

 | Author: Filip Popović Ravioli s pečenom bučom i pestom odbosiljka foto: Filip Popović

Prilikom našeg posjeta Boogie Labu kušali smo nekoliko slanih peciva – danish s kimchijem i wasabi majonezom (2,9 eura) te danish s kiselim gljivama i bešamelom (2,5 eura) i oba su nam se jako svidjela zbog hrskavog ne premasnog lisnatog tijesta i slasnog punjenja, a od slatkih peciva kušali smo danish s vanilijom i kumkvatom (2,1 eura) te cruffin s karamelom i lješnjakom (3 eura) koji su pravo slatko savršenstvo. Kušali smo i jela s brunch menija – odličnu shakshouku u tavici te Boogie brekkie, sastavljen od brojnih prefinih domaćih proizvoda koje većinom i rade u svojoj kuhinji.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović

Jako fina bila su i jela s menija za ručak - cavatelli s raguom i Cezar salata prepuna piletine, slasne prepečene slanine, s finim umakom i svježom zelenom salatom. I juneći mišić bio je u redu, no nije nas toliko impresionirao, - nedostajalo je soli, okusa u mesu općenito, orzotto je bio previše suh, prepečen i jedva se odvajao od dna tavice, a najbolji dio jela bio je pečeni marinirani celer.

Općenito, jako nam se svidjelo kako u Boogie Labu pripremaju povrće i salate – to nam je, uz njihove pekarske proizvode možda bilo i najukusnije. S tapas menija probali smo Timpano – mala pitice od fermentiranog prhkog tijesta s mesnim raguom, sirom i graškom koje su bile fino prhke i sočne iznutra.

Svakako ćemo pratiti kako se Boogie Lab razvija, i držimo im fige jer imaju sjajan elaboriran koncept za koji iskreno želimo da zaživi. I da izdrže gužvu koja ih čeka ovih prvih dana jer svi sada žele jesti u Boogie Labu.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović Mladen Vidović i Karlo Vulin foto: Filip Popović

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.