Recenzije 08. rujna 2023.

Marko Palfi oduševio, ni ostali nisu podbacili!

Marko Palfi
Marko Palfi foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Burger Festival Zagreb u parku na Trgu dr. Franje Tuđmana traje do nedjelje 17. rujna, a naši favoriti su Full Circle by Marko Palfi, Picnic Mingle & Fun, Melkiorovi prženi faširanci te plant based kajgana s kućice Beg’s Plant Based

U četvrtak je, u parku na Trgu dr. Franje Tuđmana, započeo Burger Festival Zagreb. Čak 20 kućica, nikad zvjezdanija ekipa chefova, raznolik izbor… mamac su za posjetitelje koji ovaj festival ne propuštaju već godinama.

Kušali smo sa svake kućice barem po jedan burger, a s nekih i po 2, i sada vam siti i zadovoljni prenosimo naše dojmove. Uz napomenu – ukusi su različiti, i za našim stolom, za kojim se okupilo 7-8 kolega, bilo je različitih mišljenja tako da se nemojte voditi isključivo našim dojmovima, nego ako vas nešto zanima, a mi to nismo nahvalili, slobodno probajte. Možete nam i javiti vaše dojmove!

 | Author: Sandro Sklepić Burger Festival Zagreb foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Burger Festival Zagreb foto: Sandro Sklepić

U svakom slučaju, ako dolazite na Burger Festival Zagreb s većim društvom, uzmite svi različite burgere, s različitih kućica i napravite vlastito ocjenjivanje. Vjerujte, bit će vam zabavno – tako je i nama na svakom festivalu kad kušamo u većem društvu.

Punim okusom, sočnošću i kreativnim idejama nas je posebno oduševio Marko Palfi sa 2 svoje burger kreacije – njegovi burgeri Dekadent 2.0 i Cheeky Italian definitivno su nešto najukusnije što smo kušali na otvorenju. I zato - pravac kućíca Full Circle by Marko Palfi!

Marko Palfi | Author: Sandro Sklepić Palfijev Dekadent 2.0 burger foto: Sandro Sklepić

Palfijev Dekadent 2.0 je goveđi burger od Txogitxu i Wagyu govedine, sa comte sirom, marmeladom od luka i špeka, BBQ majonezom s kavom, domaćim kiselim krastavcima s koprom – sve u brioche pecivu.

Drugi Palfijev sjajan burger, Cheeky Italian je pileći burger od usitnjenog batka i zabatka s mozzarellom, pistacchio majonezom s bosiljkom, kremom od aceta balsamica, rajčicom, salatom Romanom – smještenim u brioche pecivo. Zna se i podrijetlo piletine – ona je s OPG-a Orehovec.

 | Author: Sandro Sklepić Bite of Fun by Melkior foto: Sandro Sklepić

Iznenađujuće ukusan bio nam je i jedan od burgera iz kućice Bite of Fun by Melkior – prženi faširanac s pancetom i kiselim krastavcima, nazvan Dedin Fashirani Burger. Osim ovog, na kućici chefa Melkiora Bašića u ponudi su i Bakin Fashirani Burger (pureće meso, jaja, krušne mrvice i kečap), Tatin Fashirani Burger (majoneza, jalapeno papričica, luk, salata) te Mamin Fashirani Burger (klasično pecivo, pureće meso, jaja, krušne mrvice, zelena salata, gorgonzola).

 | Author: Sandro Sklepić Picnic Mingle & Fun foto: Sandro Sklepić

Super nam je bio i Blackie Burger s kućice Picnic Mingle & Fun – brioche od krumpirovog tijesta, juneći burger, domaći umak sa snefom i medom, karamelizirani luk, cheddar, crumble od pancete. U njihovoj ponudi je i zanimljiv burger od kozica – brioche pecivo od krumpirovog tijesta, burger od kozica, sriracha majoneza, stabljičasti celer, kozji sir i svježa salatica.

 | Author: Sandro Sklepić Beg's Brunch burger foto: Sandro Sklepić

Kušali smo i zanimljivu, ponudu kućice Beg’s Plant Based. Njihov burger Beg’s Spicy Chicken u kojem su pileće trakice (od piletine koja nije piletina) u Beg’s Signature Spicy marinadi, s Green Vie Gouda veganskim sirom, BBQ umakom i iceberg salatom svidio nam se okusom, no tekstura lažne piletine bila nam je malo neobična.

No zato nas je oduševio Beg’s Brunch burger s lažnom kajganom od proteina graška u sočnom pecivu, sa svježom paprikom, vlascem i baby špinatom koji je bio baš jako ukusan. ‘Jaja’ su bila savršeno kremasta, a paprika I mladi špinat burgeru su dali dozu svježine. Ova sjajna veganska kreacija posluživat će se na Burger Festivalu Zagreb svaki dan od 12 do 16 sati, kao dio njihove burger brunch ponude.

 | Author: Sandro Sklepić Mate Janković foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Ivan Pažanin foto: Sandro Sklepić

Ovo je samo naš izbor favorita, no to ne znači da ne trebate probati i burgere Instituta za burgere by Mate Janković, Chefs Burgere by Ivan Pažanin, pannicarno na kućici Mrs. Fogg te odlične kreacije Submarine Burgera. Preporučujemo i Signature 2.0 Burger Bara, janjeći burger gostiju iz Srbije, Bistroa Funk, ali i steakhouse burger omiljenog Boogie Laba koji je smješten u najsvježije sourdough pecivo koje se peče na licu mjesta!

 | Author: Sandro Sklepić Submarine Greek burger foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Deni Srdoč foto: Sandro Sklepić

Kušajte i burgere s kućica 4Burgers, te Juicy Lucy s kućice Cheesy burger. Svakako ne propustite niti vrlo kreativni Hidden burger chefa Denija Srdoča (ragu od svježih i sušenih gljiva), hollandaise umak, Hidden umak, rikola, cheddar, hrskava heljda, junetina, brioche pecivo).

 | Author: Sandro Sklepić Karlo Vulin, Boogie Lab foto: Sandro Sklepić

Na kraju se zasladite i prefinim artisan sladoledima Luxury Gelato Pri Suncu – nas su oduševili kremasti sladoled od pistacije te sorbet od jagoda koji nas je okusom vratio u djetinjstvo. A tu je i simpatična Nina Šarić koja svoje sladolede, čak i kad je vruće i gužva, uvijek poslužuje uz smiješak i strpljivo objašnjava sastojke i okuse.

 | Author: Sandro Sklepić Odlični besplatni koncerti foto: Sandro Sklepić

Osim slasnih burgera posjetitelje u ukupno 11 dana zagrebačkog izdanja Burger Festivala očekuju i bogat glazbeni program, sadržaj za najmlađe, 2 besplatne METRO kulinarske radionice, 5 besplatnih live koncerata, silent kino, a po prvi uz burgere može se uživati i u Zagreb Street Art Festivalu koji okuplja radove 183 umjetnika iz 36 zemalja svijeta.

Ulaz na festival, koji traje do nedjelje 17. rujna, je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 12 do 24 sata. Više informacija pronađi na na Facebooku i Instagramu Burger Festivala.

 | Author: Sandro Sklepić U sklopu Burger Festivala održava se Zagreb Street Art Festival gdje posjetitelji mogu razgledati radove 183 umjetnika iz 36 zemalja foto: Sandro Sklepić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.