Recenzije 26. rujna 2023.

Restoran Fuentes na ukusan način oprostio se od ljeta

Fuentes
Vlasnici restorana Fuentes Tihana i Ivan Lešić i hostese foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Goodbye Summer Party u organizaciji restorana Fuentes koji se nalazi u zagrebačkom naselju Špansko ponudio je odličnu hranu, vrhunske koktele i top glazbu. Koja su nam se jela i kokteli najviše svidjeli? Doznaj u nastavku...

Već nekoliko godina restoran Fuentes smješten u zagrebačkom naselju Špansko uspješno radi i svoje goste oduševljava finom hranom, odličnom ponudom pića i posebnim događanjima. Da, dobro ste pročitali - ovaj restoran nalazi se u - Španskom, kvartu od kojeg to ne bismo očekivali! I jedna je od najbolje čuvanih gastro tajna našeg glavnog grada.

Prošli tjedan odlučili su organizirati Goodbye Summer Party na kojem su se uz finu hranu, kreativne koktele s potpisom Marija Majcena, dobru glazbu i savršenu atmosferu odlučili oprostiti od najtoplijeg i najopuštenijeg godišnjeg doba. Nismo mogli odoljeti njihovom pozivu i zajedno s našim savršenim domaćinima, uz slasne zalogaje i gutljaje dva dana unaprijed pozdravili smo se od omiljenog godišnjeg doba i poželjeli da iduće godine ljeto stigne malo brže..., a s njime i divna druženja uz hranu i koktele, baš poput ovog.

 | Author: Emina Basara Carpaccio od lososa i tune foto: Emina Basara

Gosti restorana Fuentes uglavnom su poslovni ljudi, ali i brojni ljubitelji gastronomije, a svi su oni na Goodbye Summer Partyju uživali u odličnoj hrani s potpisom kuhara Marka i Denisa, te izvrsnim koktelima, koji su kreacija poznatog barmena Marija Majcena. Pomno osmišljeni jelovnik predstavljao je savršeno prijelaz s lagane, ljetne hrane na onu težu i konkretniju - jesensku.

Krenuli smo s carpacciom od lososa i tune, s prepeličjim jajem i dehidriranim kaparima uz koje smo dobili prvi koktel večeri - Upgrade (graševina, sirup od bazge, Jamnica Sensation). Bio je to odličan spoj laganih osvježavajućih sastojaka i na tanjuru i u čaši, baš onako pravo ljetni.

 | Author: Emina Basara Zapečeni portobello šampinjoni i izvrsni koktel Antikovac foto: Emina Basara

Nakon prvog slijeda došlo je vrijeme da polako prijeđemo na konkretnija jela - drugi slijed sastojao se od portobello šampinjona, chutneyja od povrća te pecorino sira i polako nas je uveo u jesen, baš kao i prateći koktel Antikovac (pelinkovac Antique, sirup od badema, sirup od limete i sok od naranče). Gljive tople i sočne, s puno rastopljenog sira, a koktel jednostavno savršen! Antikovac smo, nakon što smo probali sve koktele, proglasili i favoritom večeri te marljivim konobarima nismo dopustili da ga odnesu sa stola, iako je slijed odavno prošao. Sve vam je jasno...

 | Author: Press Konfitirana pačja prsa i pave krumpir foto: Press

Za treći slijed uživali smo u presočnim, savršenim konfitiranim pačjim prsima, uz pire od brusnice i neponovljivi pavé krumpir uz koji nam je poslužen koktel Strawberry Collins (gin, sirup od jagode, ok od limuna, mineralna voda). A kao slatko na kraju stigao nam je čokoladni kolač s čokoladnim ganacheom, sorbetom od crnog ribiza, s listićima mente te koktel Creme de Antique (pelinkovac Antique, liker creme da cacao, sirup od kokosa i simple syrup).

 | Author: Emina Basara Kolač s čokoladnim ganacheom, sorbet od crnog ribiza foto: Emina Basara

Kako smo te večeri imali još obaveza, već na početku obavijestili smo naše ljubazne domaćine kako moramo otići već za sat i pol. I to nikome nije bio problem - odlično organizirana kuhinja za naš je stol uspjela u tom kratkom vremenu izbaciti savršena 4 slijeda. Na tome moramo čestitati osoblju i vlasnicima Tihani i Ivanu Lešiću jer takvo što rijetko viđamo i u puno poznatijim restoranima. Na odlasku sreli smo modnu dizajnericu Kristinu Burju, vlasnicu svjetski uspješnog domaćeg modnog brenda Krie Design, koja nam je otkrila kako često jede u Fuentesu jer je oduševljena njihovom hranom. Odlična preporuka za ovaj restoran!

 | Author: Press Barmen Mario Majcen osmislio je odlične koktele foto: Press

Kratko smo uživali i u odličnoj glazbu koju je puštao DJ Martin, no nakon toga morali smo, na žalost, odjuriti dalje. Uz obećanje da se obavezno vraćamo prvom prilikom. Jer, kako najavljuju iz restorana Fuentes, ovo je bio tek jedan od mnogih partyja u nizu koje pripremaju, a mi s veseljem jedva čekamo idući!

 | Author: Press Vlasnik restorana Fuentes Ivan Lešić i hostese foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.