19. veljače 2016.

Recept za pravi baranjski fiš paprikaš!

Fiš paprikaš
1/6
foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Paprikaš od više vrsta riječne ribe karakterističan je za populaciju koja obitava u područjima bogatima istom. I zato je savršeno kad recept za takav specijalitet dobijete od pravih Baranjaca!

Baranjski fiš paprikaš za 2 osobe prava je mala rapsodija okusa. Ima tu brdo savršene domaće paprike, masti, ikre, mesa, svega...

Još ako sjedite i gledate kako sve to vrije u kotliću na vatri od drva na par metara od vas - sigurno ćete se zaljubiti, baš kao i mi!

Fiš paprikaš | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Sastojci:

  • 1,5L vode
  • 0,250kg miksanog crvenog luka
  • 0,800kg ribe (šaran, som, štuka)
  • 2,5 žlice paprike slatke
  • 1/3 žlice ljute paprike
  • 0,3dcl kuhanog domaćeg paradajza (jedna puna čašica za rakiju)
  • 0,5dcl bijelog vina
  • žlica soli.

Priprema:

  1. U kotlić na živu vatru staviti vodu, tri vrste ribe i luk
  2. Minutu prije nego zakuha staviti slatku, ljutu papriku i sol
  3. Nakon 10 minuta vrenja staviti sok od paradajza, domaće vino, mlječ i ikru
  4. Kuhati sve ukupno 20 do 22 minute, ne duže - da se riba ne počne raspadati
  5. Uz to poslužiti domaće rezance i graševinu iz Baranje, najbolje Kalazićevu

Dobar tek želi vam Baranjska Citadela!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.