Recepti Umak 04. travnja 2024.

Američki chef otkrio recept za Big Mac umak

Umak
5 MIN
0 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Big Mac
Big Mac
foto: McDonald's
Bivši korporativni chef u McDonald'su Mike Haracz otkrio je na svom TikToku recept za Big Mac umak. Nakon toga, više ništa neće biti isto... 😉

Svi smo barem jednom u životu kušali neodoljivi Big Mac s pripadajućim krumpirićima i gaziranim pićem. Dragulj u kruni McDonald'sa jedan je od najprodavanijih proizvoda na svijetu, uz Happy Meal.

A pojesti Big Mac također znači uživati u onom divnom umaku koji ide uz fino pecivo, duplu dozu govedine, zelenu salatu i kiseli krastavac koji neki vole, a drugi ne.

Prženi krumpirići iz McDonald'sa Možda vas zanima... Znamo tajnu okusa slavnih prženih krumpirića Špajza

Umak kojem ne možeš reći 'ne'

Mnogi obožavatelji McDonald'sa pokušali su doznati što sve sadrži taj famozni umak koji se poslužuje u Big Macu iako je to strogo čuvana tajna. No postoji osoba koja tu tajnu zna i ne boji je se otkriti.

Riječ je o američkom kuharu Mikeu Haraczu, bivšem zaposleniku McDonald'sa, koji je nedavno otkrio i tajnu savršeno ukusnih prženih krumpirića iz toga najpoznatijeg fast food lanca. Haracz sada vodi vlastiti restoran s burgerima, a recept za Big Mac umak donosi, naglašava, kao vlastitu verziju (pretpostavljamo da je to način da izbjegne tužbu koju bi sigurno izgubio!).

Big Mac | Author: Annie Spratt/Unsplash Big Mac foto: Annie Spratt/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Umak za Big Mac
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Majoneza 1 šalica
  • Kiseli krastavci 0,25 šalica
  • Senf 2 žličica
  • Alkoholni ocat 1 žličica
  • Mljevena paprika - slatka 1,50 žličica
  • Luk u prahu 1 žličica
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Bijeli papar 0,10 žličica
Postupak
  1. U zdjeli izmiješaj sve sastojkepjenjačom dok ne dobiješ konzistenciju umaka.


  2. Tvoj umak je gotovo! Posluži ga u domaćem Big Macu!


@chefmikeharacz Former #mcdonalds corporate chef’s homemade #BigMac sauce #recipe. #FYP #Food #Cooking #DIY #Secret ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.