Recepti 29. travnja 2024.

Špageti sa šparogama i orasima gotovi za 15 minuta

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Špageti sa šparogama
Špageti sa šparogama
foto: Shutterstock
Špageti sa šparogama i orasima na naše tanjure donose žive boje, teksture i okuse. Kao i u svakom receptu, dašak kvalitete daje mu ekstra djevičansko maslinovo ulje

Špageti sa šparogama i orasima ukusno su jelo koji svoju snagu nalazi u kontrastima. Kiselkast okus limuna susreće se s delikatnošću šparoga i hrskavošću oraha kako bi se stvorio neobičan i ukusan obrok koji će ti pružiti iskustvo okusa za pamćenje.

Proljeće je doista zahvalno godišnje doba, jer nam daje zaista jedinstvene namirnice, poput šparoga. One se mogu koristiti u mnogim jelima - savršene su u toliko recepata, poput ovih špageta sa šparogama i nasjeckanim orasima.

Priprema im je brza i jednostavna, a sjeckani orasi daju onaj posebni hrskavi štih koji je savršen u ovakvom jelu. Isprobaj naš recept!

šparoge Možda vas zanima... Kako kupiti najbolje šparoge i kako im sačuvati svježinu Špajza

 | Author: Shutterstock Špageti sa šparogama foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina sa šparogama i orasima
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Divlje šparoge 600 g
  • Mlade mahune 200 g
  • Špageti 400 g
  • Maslinovo ulje 6 žlica
  • Listići svježeg peršina
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Orasi 80 g
  • Sol
  • Crni papar
Postupak
  1. Šparogama otrgni drvenasti dio, te ih nareži na komade dužine 5 cm te kuhaj u posoljenoj uzavreloj vodi 5 minuta.


  2. Dodaj očišćene mahune te ih kuhaj sa šparogama još 3 minute. Isperi ih hladnom vodom i ocijedi.


  3. Špagete skuhaj u kipućoj posoljenoj vodi da budu al dente, prema uputama na pakiranju (oko 10 minuta). U širokoj tavi zagrij ulje pa kratko propirjaj šparoge, mahune i kukuruz (tavicu samo protresi, ne miješaj). Posoli, popapri, dodaj nasjeckani peršin i sok od limuna.


  4. Špagete ocijedi pa ih s krupnije nasjeckanim orasima umiješaj u povrće. Želiš li, prije posluživanja, pospi ih naribanim parmezanom ili sirom pecorino!


Isprobaj i ove divne recepte sa šparogama...

juha od šparoga, šparoge Možda vas zanima... Stigle su prve šparoge pa kuhamo juhu od šparoga Recepti Špageti sa šparogama i graškom Možda vas zanima... Brzinski kremasti špageti sa šparogama i graškom Recepti Pileća prsa sa šparogama Možda vas zanima... U pola sata pripremi sočna pileća prsa sa šparogama Recepti Cannelloni sa šparogama Možda vas zanima... SJAJAN SPOJ Cannelloni od šparoga u umaku od sira Recepti rižoto od šparoga Možda vas zanima... Dočekaj proljeće uz ovaj divan rižoto od šparoga Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.