Recepti 03. listopada 2014.

Azijski specijalitet

gastro postao gastro.24sata.hr
Carsko meso na istočnjački način

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 712

Umak

  • 6 dl voda
  • 3 režanj češnjak
  • đumbir u prahu
  • 1 kom mladi luk
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 2 kom zvjezdasti anis
  • 375 ml soja umak
  • 375 g vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Ostalo

  • 1000 g svinjetina, masna
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica povrtni temeljac
  • 2 žlica sok od limete
  • 1 šaka korijander
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom čili papričica

Priprema

  1. Stavite sve sastojke za umak u veliku, duboku tavu. Kad prokuha, procijedite ga i dodajte carsko meso. Pirjajte sat vremena. Izvadite i ostavite da se ohladi.
  2. Zagrijte smeđi šećer u dubokoj tavi, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se ne karamelizira. Dodajte šalicu i pol umaka, temeljac i limetin sok. Kuhajte dok se ne reducira. Poslužite s toplim umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.