Recepti 21. siječnja 2024.

Danas doručkujemo čokoladni kruh!

čokoladni kruh
Čokoladni kruh foto: Aneta Voborilova/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto kruha od banane, danas je na meniju - čokoladni kruh. Vjeruj, svima će se svidjeti!

Kakav doručak više voliš? Sladak ili slan? nama je nekako draži slan doručak, ali ponekad se i na kraju tog obroka volimo zasladiti.

A što je najbolje za zasladiti se? Naravno - čokolada! A može i neki čokoladni kolač, ili ovaj slasni čokoladni kruh. Vjeruj nam, nećeš pogriješiti ako ga pripremiš svojim ukućanima.

 

Banana bread Možda vas zanima... Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put! Recepti

 

Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije u zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. 

Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati u njemu i sljedeća 2-3 dana. Naravno, ako ti potraje toliko dugo, u što sumnjamo...

 | Author: Maryam Sicard/Unsplash Čokolada? Može! U svim oblicima! foto: Maryam Sicard/Unsplash

 

Čokoladni kruh

Sastojci:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 ml mlijeka
  • 160 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade

 

kruh Možda vas zanima... Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.
  3. U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. 
  4. Sjedini obje smjese pa promiješaj špatulom ili drvenom kuhačom. 
  5. Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.
  6. Prelij smjesu u kalup i peci 55 do 60 minuta, sve dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista.
  7. Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadiš iz kalupa te puti da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

 

kruh Možda vas zanima... Recept za kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspijeva Recepti

 

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:52 24. Siječanj 2023.

    Neobicno😁