gastro postao
Banana ovom kolaču daje sočnost
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 7
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 326
Potrebno vam je
- 180 g glatko brašno
- 60 g bademovo brašno
- 60 g heljdino brašno
- 0.75 žličica prašak za pecivo
- 0.25 žličica soda bikarbona
- 1 prstohvat sol
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 4 žlica maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 šalica banane
- 6 žlica mlaćenica
- 60 g maslac od kikirikija
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Pomiješajte brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i žlicu i pola crnih sjemenki sezama. Ostatak sezama sameljite u gustu pastu i ostavite sa strane.
- Pomoću električnog miksera izmiješajte maslac i šećer 2-3 minute. Dodajte pastu od sezama i nastavite miješati 1-2 minute.
- Zatim dodajte jaje i žutanjak i miješajte još 3-4 minute dok smjesa postane blijeda i pjenasta. Na kraju umiješajte zdrobljenu bananu.
- Na najmanjoj brzini miksera umiješajte naizmjenično smjesu brašna u 3 navrata i mlaćenicu u 2 navrata, s time da prve i posljednje umiješate suhe sastojke.
- Dobiveno tijesto prebacite u pripremljeni kalup.
- Po površini razmažite maslac od kikirikija i dodatno posipajte sezamovim sjemenkama i šećerom.
- Pecite 45 minuta do 1 sat.
- Prije vađenja iz kalupa i rezanja potpuno ohladite.