Recepti 21. srpnja 2023.

Brzo ljetno jelo - linguine s vongolama i mini rajčicama

Linguine s vongolama i mini rajčicama
Linguine s vongolama i mini rajčicama foto: Sandra Rončević

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Linguine s vongolama i mini rajčicama odlično su jelo u kojem posebno uživamo ljeti. Recept je osmislila blogerica Sandra Rončević, koja je za kuhanje koristila METRO Chef proizvode

Ljeto je u punom zamahu i jedu nam se ukusna, lagana jela, po mogućnosti s daškom mora. Upravo takvo jelo su i ove linguine s vongolama i mini rajčicama koje se brzo pripremaju, a nevjerojatno su ukusne.

Ovo jelo nema ni puno sastojaka - malo vongola, malo mini rajčica, tjestenina... i ukusan obrok je tu. Kad ovo jelo pripremiš za svoje goste, vjeruj nam, pomislit će da je kuhao neki poznati chef, a ti se samo hvališ - eto koliko je ova morska pašta ukusna!

 | Author: Sandra Rončević Vrhunski sastojci METRO Chef tajna su okusa ovog jela foto: Sandra Rončević

Kod kuhanja su važne i vrhunske namirnice, a i na moru i na kopnu profesionalci (a sve češće i kuhari amateri!) rado koriste METRO Chef namirnice jer znaju da će od njih skuhati vrhunsko jelo. Tom idejom vodila se i blogerica Sandra Rončević, autorica ovog recepta i divnih fotografija i videa od kojih rastu zazubice!

Linguine s vongolama i mini rajčicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g tjestenine linguine ili spaghetti
  • 3 prstohvata soli
  • 20 ml maslinova ulja METRO Chef
  • 1 kg svježih školjki vongola
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 1 žlica usoljenih kapara
  • 400 g konzerviranih mini rajčica METRO Chef
  • 1 žličica sušenog origana METRO Chef
  • malo soli
  • malo papra
  • par grančica svježeg peršina METRO Chef

 | Author: Sandra Rončević Linguine s vongolama i mini rajčicama foto: Sandra Rončević

Postupak:

  1. Vongole stavite u hladnu vodu i pustite ih da se puriraju (čiste) najmanje sat vremena.
  2. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje, ubacite tri drobljena režnja češnjaka i kad češnjak zamiriši dodajte vongole, protresite i poklopite. Kuhajte par minuta uz protresanje dok se školjke ne otvore. Dodajte vino i pustite još koju minutu da prokuha. Dodajte usoljene kapare, a potom i konzervirane mini rajčice i nastavite kuhati još 5 minuta. Dodaje origano i izmiješajte. Dodajte svježi peršin i malo posolite i popaprite (školjke i kapare su slane, pripazite na sol).
  3. Paralelno zakuhajte vodu za tjesteninu. Posolite pa ubacite kuhati linguine, kuhajte ih 3 minute kraće nego što je naznačeno na pakiranju.
  4. Dodajte tjesteninu direktno u tavu s vongolama, izmiješajte i pustite da kuha još 2-3 minute. Poslužite odmah uz dodatak svježeg peršina.

Savjet više: Školjke koje se nisu otvorile tijekom procesa kuhanja nemojte konzumirati!

 

 | Author: Sandra Rončević Linguine s vongolama i mini rajčicama foto: Sandra Rončević

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.