Recepti Piletina 05. travnja 2024.

Buddy, 13-godišnji sin Jamieja Olivera izdaje svoju prvu knjigu recepata!

Piletina
10 MIN
30 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Buddy Oliver, Jamie Oliver
10-godišnji Buddy Oliver uskoro izdaje svoju prvu kuharicu
foto: Facebook @Jamie Oliver
Buddy Oliver, 13-godišnji je sin slavnog chefa Jamieja Olivera, koji već nekoliko godina samostalno kuha. A uskoro izdaje i vlastitu kuharicu! Uz ovu odličnu vijest donosimo i njegov recept za slasne fajite s piletinom

"Vrijeme je za uzbudljivu objavu… Buddy objavljuje svoju prvu kuharicu nazvanu "Let's Cook"! Svi smo jako uzbuđeni što napokon ovu vijest možemo podijeliti s vama!", poručio je na društvenim mrežama slavni britanski chef Jamie Oliver.

A tko je Buddy? Buddy Bear Maurice Oliver je 13-godišnji sin Jamieja Olivera, koji već nekoliko godina kuha uz tatu, a u posljednje vrijeme priprema samostalno jednostavna jela. Ovaj nadareni klinac  prošle je jeseni dobio vlastitu emisiju na BBC-ju, "Cooking Buddies", a ima i svoj YouTube kulinarski serijal… i veliku podršku slavnog tate, kao i ostatka obitelji.

Buddy Oliver Možda vas zanima... Jamie Oliver zna kako klince potaknuti na kuhanje. Pravi dokaz je njegov sin Špajza Možda vas zanima... Buddy, sin Jamieja Olivera, ima svoj kulinarski kanal i kuha - jako dobro! Špajza

Više od 60 recepata prilagođenih klincima

Taj vrijedni mali Buddy uskoro objavljuje svoju prvu kuharicu, koja će imati više od 60 recepata, te će biti namijenjena djeci i njihovim roditeljima. Kuharica s potpisom 13-godišnjaka djecu će naučiti kako da izvježbaju osnovne kulinarske tehnike i pripreme samostalno brojna jednostavna jela te tako povećaju svoje samopouzdanje u kuhinju.

Jako kako bi ova knjiga dobro došla i brojnim odraslima… A može se unaprijed naručiti na linku.

Buddy Oliver, Jamie Oliver | Author: Facebook @Jamie Oliver Buddy Oliver preuzima tatin posao foto: Facebook @Jamie Oliver Buddy Oliver, Jamie Oliver | Author: Facebook @Jamie Oliver Buddy Oliver foto: Facebook @Jamie Oliver

Dok čekamo njegovu knjigu donosimo Buddyjev recept za fajite s piletinom.

"Ovo je naše omiljeno jelo petkom navečer. Super je za klince koji žele vježbati tehniku rezanja namirnica. Sve namirnice posluži odvojeno na stolu i pusti svakoga da složi svoju fajitu", poručuje Jamie o receptu svoga sina, a mi dodajemo: klinci, pazite da uz vas uvijek bude neka odrasla osoba kad se primite rezanja i sjeckanja!

Buddy Oliver, Jamie Oliver | Author: Facebook @Jamie Oliver Buddy Oliver foto: Facebook @Jamie Oliver

Ne gasi ekran dok kuham

Fajite s piletinom - recept Buddyja Olivera
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Crvena paprika 1 kom
  • Pileća prsa 150 g
  • Dimljena paprika 1 žličica
  • Kumin 0,50 žličica
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Klip kukuruza 1 kom
  • Mladi luk 2 kom
  • Chili 1 kom
  • Korijander 1 svežanj
  • Limeta 1 kom
  • Male tortilje od cjelovitog brašna 8 kom
  • Iceberg salata 0,25 kom
  • Cheddar 5 g
  • Korijander 0,50 svežanj
  • Jogurt 50 g
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 150 stupnjeva. Oguli i nastino nareži luk. papriku operi, izvadi joj sjemenke i nareži na manje komade. Piletinu nareži na manje komade. Sve stavi u veliku zdjelu, operi ruke, dasku za rezanje i nož.


  2. U zdjelu s piletinom, papirkom i llukom dodaj dimljenu papriku i mljeveni kumin te malo morske soli i svježe mljevenog crnog papra te 1 žlicu madlinova ulja. Sve dobro izmiješaj.


  3. Za salsu od kokoruza kukuruz dobro ispeci na tavi sa svih strana, na jakoj vatri, 8-10 minuta, uz redvito okretanje. Makni s vatre i pusti da se kukuruz ohladi pirje nego što ćeš s njega nožem skinuti sva zrna (za ovo se možeš obratiti za pomoć nekoj odrasloj osobi). Zrna kukuruza stavi u zdjelu, sdodaj sitno nasjeckani mladi luk, chili papričicu i korijander. Iscijedi na to sok od 1 limete i sve dobro izmiješaj, Možeš dodati mali svježe mljevenog crnog papra.


  4. Tortilje sve zajedno umotaj u aluminijsku foliju i stavi u pećnicu da se dobro zagriju. Nasitno nareži salatu, naribaj sir i listiće korijandera potrgaj sa stabljike.


  5. Veliku tavu stavi na jaku vatru. Kad bude jako vruća, oprezno na nju stavi piletinu, papriku i luk i peci 3-5 minuta dok piletina ne bude potpuno pečena, a paprike i luk ne omakšaju. Naravno, trebaš stalno miješato kako ne bi zagorilo.


  6. Pažljivo izvadi tortilje iz pećnice (zamoli odraslu osobu da ti pomogne, da se ne opečeš) i razdijeli ih po tanjurima. Na svaku tortilju stavi piletinu s povrćem i topinge po izboru (salsu od kukuruza, salatu, korijander, jogurt...), sve dobro zamotaj i odmah navali!

    Buddy Oliver, Jamie Oliver



Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

338 kcal

16 %

MASTI

10,50 g

14 %

KOLESTEROL

4,80 g

1 %

UH

38,20 g

13 %

PROTEINI

20,70 g

41 %

Isprobaj odlične recepte Jamieja Olivera...

chili con carne Možda vas zanima... 3 odlična jela iz mikrovalne s potpisom Jamieja Olivera Špajza jamie oliver, piletina s češnjakom Možda vas zanima... Piletina s češnjakom kako je priprema Jamie Oliver Recepti Proteinski kruh Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh Recepti Jamie Oliver Možda vas zanima... Jamie Oliver ima super recept koji prolazi za doručak, ručak, ali i večeru! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.