Recepti 13. listopada 2014.

Conchiglioni s pestom na sicilijanski

Conchiglioni s pestom na sicilijanski
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina koja će vam otkriti sve okuse juga Italije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 633

Potrebno vam je

  • 350 g tjestenina s jajima
  • 1000 g rajčica, šljivarica
  • 50 g pinjoli
  • 50 g badem, oljušteni suhi
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 120 g ricotta
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 50 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • čili papričica

Priprema

  1. Ogulite rajčice, izvadite sjemenke i krupnije ih nasjeckajte.
  2. Zagrijte ulje u tavi, stavite cijeli češanj češnjaka i nasjeckani luk pa pržite dok luk ne požuti. Prema ukusu dodajte malo zgnječene crvene papričice.
  3. Dodajte krupnije sjeckane bademe i pinjole pa pržite 2 minute. Dodajte nasjeckane rajčice i posolite i popaprite. Pirjajte otprilike 15 minuta, izvadite češnjak pa umiješajte skutu u umak. Na kraju dodajte nasjeckani bosiljak.
  4. U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte conchiglioni tjesteninu dok ne postane al dante pa ocijedite i pomiješajte s pestom.

Izvor Kuharica "Tjestenina" u izdanju Mozaik knjige

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.