Recepti 24. veljače 2022.

Deserti u šalici gotovi su u tren oka!

čokoladni kolač u šalici
Dvostruko čokoladni kolač u šalici foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
U mikrovalnoj pećnici pripremi kolač od mrkve, brownie ili kolač s borovnicama - u samo nekoliko minuta!

U potrazi si za brzim i ukusnim desertom koji ćeš pripremiti u 10-ak minuta? Rješenje su neodoljive slastice iz šalice, popularno zvane "mug cakes". Za pripremu će ti trebati nekoliko pristupačnih sastojaka, šalica i mikrovalna pećnica. Idealan su popodnevni desert, a poslužit će i kasne večernje sate, kada ti se naglo pojavi želja za slatkim. Svakako isprobaj!

1. Torta od mrkve - iz šalice

Ako obožavaš tortu od mrkve, imamo dobre vijesti! Pronašli smo ukusan recept za jednostavnu verziju torte od mrkve - iz šalice koju može pripremiti baš svatko! Trebat će ti nekoliko osnovnih sastojaka, jedna šalica i mikrovalna pećnica. Najbolje od svega - spremna je za pet minuta (i jako je ukusna)! Recept pronađi klikom na link u nastavku. 
 

Kolač od mrkve iz šalice Možda vas zanima... Kolač od mrkve u šalici - desert gotov u pet minuta Recepti

 

Kolač od mrkve iz šalice | Author: Shutterstock Torta od mrkve, foto: Shutterstock

2. Čokoladna rapsodija s Nutellom 

Počasti se dvominutnim desertom u šalici s dobrodošlom dozom Nutelle. Ovog smo se puta odlučili za kolač u šalici, koji zadovoljava sve kriterije za ulazak u skupinu comfort fooda. Topao je, mirisan, čokoladan - i brzo gotov! Recept se nalazi na linku u nastavku.

 

Možda vas zanima... Kolač u šalici – dvije minute i dvije žlice namaza lješnjaka Recepti

 

3. Kolač u šalici s borovnicama

Što ti više treba od sezonskog izdanja kolača u šalici s borovnicama? Od miješanja sastojaka do serviranja proći će samo pet minuta, nećeš morati paliti pećnicu ni prati gomilu suđa. Dakle, ovaj recept zadovoljava sve kriterije koje postavljamo pri izboru slastice.

 

Možda vas zanima... Kolač u šalici s borovnicama spreman je za pet minuta Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Kolač s borovnicama, foto: SHUTTERSTOCK

4. Brownie iz mikrovalne 

Priprema brownieja generalno nije neki kompleksan i dugotrajan zadatak, ali postoje i prečice. Sumnjamo da je nešto brže spremno za serviranje od ovog deserta u šalici s teksturom i mirisom čoko brownieja. Sastojci su dovoljni za jednu porciju, a savjetujemo da pripremu zaključiš jednom velikom kuglicom sladoleda od vanilije. 

 

Možda vas zanima... Petominutni brownie iz mikrovalne pećnice Recepti

 

5. Mug cake s keksićima i čokoladom

Ovaj mug cake s komadićima čokolade možeš poslužiti i uz tučeno vrhnje ili pak kikiriki maslac, a u smjesu slobodno dodaj i malo oraščića ili suhog voća. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Za ovaj će ti desert u šalici trebati samo dvije minute Recepti

 


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.