gastro postao
Serviraj sladoled u domaći slatki kornet i oduševi ekipu!
Ljeto još nije gotovo i trebaš iskoristiti svaku priliku za uživanje u sladoledu. Ritual nije potpun bez finog slatkog korneta, koji lako možeš napraviti i kod kuće. Trebat će ti pekač za vafle i samo sedam sastojaka koje sigurno imaš u smočnici i hladnjaku.
Od navedenih sastojaka možeš pripremiti 8 korneta, pa količine obavezno prilagodi svojim potrebama.
Domaći korneti za sladoled
Sastojci:
- 2 bjelanjka od velikih jaja
- 80 g šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 50 g mliječne čokolade
Postupak:
- Pekač za vafle premaži s malo ulja i zagrij ga.
- Umuti bjelanjke sa šećerom, ekstraktom vanilije i soli pa dodaj rastopljeni (i rashlađeni) maslac, a na kraju i brašno.
- Dvije žlice glatkog tijesta rasporedi po pekaču i peci otprilike 90 sekundi.
- Izvadi vafl i uz pomoć čiste kuhinjske krpe ga oblikuj u kornet dok je još topao. Drži ga još nekoliko sekundi kako bi zadržao oblik.
- Rastopi čokoladu pa pola žličice dodaj na dno svakog korneta. Ovaj trik će te spasiti, osobito ako nisi savršeno smotala kornet i na dnu je ostala rupica.
- Pričekaj da se čokolada stisne prije no što navališ na sladoled u domaćem kornetu. U slast!