Ljubitelji kikiriki maslaca i čokolade došli su na svoje! Ove godine Instagram su preplavile fotografije ručno izrađenih uskrsnih slastica, a među njima posebno se ističu dekorativna i fotogenična jaja napravljena od kikiriki maslaca i čokolade.
Za njihovu izradu nećeš trebati pećnicu ni brdo sastojaka! Sve što ti treba je pet sastojka, malo truda i mašte. Možeš ih dekorirati prema svojoj želji; s bijelom, mliječnom ili tamnom čokoladom, a u nastavku donosimo recept i fotke već gotovih čokoladnih jaja s Instagrama!
Čoko jaja s kikiriki maslacem
(za 15 jaja)
Sastojci:
- 1 šalica (250 ml) maslaca od kikirikija
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica bademovog brašna
- 1 šalica nasjeckane čokolade
- 1 žlica biljnog ulja
Postupak:
1. U zdjeli, drvenom žlicom izmiješaj maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
2. Potom umiješaj bademovo brašno.
3. Oblikuj tijesto u oblik jaja te ih položi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
4. Stavi ih u zamrzivač na 30 minuta.
5. Za glazuru, otopi čokoladu i ulje u mikrovalnoj pećnici.
6. Nakon što se jaja stegnu, izvadi ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umoči svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vrati natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
7. Stavi ih natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Uživaj!
Detaljan postupak pogledaj u videu.