Savršena uskrsna poslastica za sve obožavatelje kikiriki maslaca i čokolade!
Svi oni među nama kojima su kikiriki maslac ičokolada omiljene namirnice, došli su na svoje!Instagram su preplavile fotografije ručno izrađenih uskrsnih slastica, a među njima posebno se ističu dekorativna i fotogenična jaja napravljena odkikiriki maslaca i čokolade.
Za njihovu izradu nećeš trebati pećnicu ni brdo sastojaka! Sve što ti treba je 5 sastojka, malo truda i mašte. Ova čoko jaja s kikiriki maslacem možeš dekorirati prema svojoj želji; s bijelom, mliječnom ili tamnom čokoladom, a u nastavkudonosimo recept i fotke već gotovih čokoladnih jaja s Instagrama! Želimo ti sretan i sladak Uskrs!
U zdjeli izmiješaj maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
Umiješaj bademovo brašno.
Oblikuj smjesu u oblik jaja te ih položi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavi ih u zamrzivač na 30 minuta.
Za glazuru, rastopi čokoladu (pomiješanu s uljem) u mikrovalnoj pećnici. Ili na pari.
Nakon što se jaja od kikiriki maslaca stegnu, izvadi ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umoči svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vrati natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
Stavi ih natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Uživaj!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.