Recepti Šest recepata za bogat uskrsni stol 01. travnja 2021.

Njemački specijalitet: Jaja u senfu s krumpirom

1/10
Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo recept za poznato njemačko jelo koje ove godine možeš servirati na svom uskršnjem stolu. Recept je osmislio Gastrolovac Darko Debić!

Sastojci za 4 porcije:

  • 8 jaja
  • 600 g krumpira
  • 60 g MEGGLE maslaca
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 300 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
  • 300 ml temeljca
  • 3 - 4 žlice senfa
  • sol
  • papar
  • list peršina
  • mladi luk
  • 2 rotkvice
  • muškatni oraščić

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Priprema:

  • Skuhajte jaja, ohladite i ogulite. Prerežite jaja na pola. Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi.
  • Zagrijte maslac u loncu i lagano zapržite brašno. Neprestano miješajući pjenjačom dodajte temeljac i vrhnje za kuhanje. Dodajte senf, muškatni oraščić, sol i papar. Kuhajte 5 – 10 minuta.
  • Kuhani krumpir ocijedite. Dodajte jaja i kuhani krumpir u umak,  kratko prokuhajte.
  • List peršina, mladi luk i rotkvice operite i nasjeckajte. Servirajte na tanjure, ukrasite peršinom, mladim lukom i rotkvicama te poslužite.

Sretan Uskrs!

 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.