Donosimo recept za poznato njemačko jelo koje ove godine možeš servirati na svom uskršnjem stolu. Recept je osmislio Gastrolovac Darko Debić!
Sastojci za 4 porcije:
- 8 jaja
- 600 g krumpira
- 60 g MEGGLE maslaca
- 2 žlice glatkog brašna
- 300 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
- 300 ml temeljca
- 3 - 4 žlice senfa
- sol
- papar
- list peršina
- mladi luk
- 2 rotkvice
- muškatni oraščić
Priprema:
- Skuhajte jaja, ohladite i ogulite. Prerežite jaja na pola. Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi.
- Zagrijte maslac u loncu i lagano zapržite brašno. Neprestano miješajući pjenjačom dodajte temeljac i vrhnje za kuhanje. Dodajte senf, muškatni oraščić, sol i papar. Kuhajte 5 – 10 minuta.
- Kuhani krumpir ocijedite. Dodajte jaja i kuhani krumpir u umak, kratko prokuhajte.
- List peršina, mladi luk i rotkvice operite i nasjeckajte. Servirajte na tanjure, ukrasite peršinom, mladim lukom i rotkvicama te poslužite.
Sretan Uskrs!
Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!