Špajza 10. travnja 2025.

Ovo su najslađi uskrsni keksići s Instagrama!

Uskrs
10 MIN
15 MIN
15
SREDNJE
uskrsni keksići
Najslađi uskrsni keksići s Instagrama
foto: Instagram @pendletonscookiejar
Zečići, pilići, patkice, šarene pisanice, cvjetići, mrkvice... puni boja i finih okusa! Ovo su najljepši uskrsni keksići koje smo pronašli na Instagramu!

Na našem stolu za Uskrs uvijek se nađu tradicionalne slastice: pinca, orehnjača, makovnjača, neka torta (najčešće ona od mrkve), ali za najmlađe članove obitelji uvijek se na stolu moraju naći i veseli i fini uskrsni keksići koje će oni moći bezbrižno grickati dok trčkaraju oko stola. Obično se radi o najjednostavnijem receptu za kekse koji postaju slatka osnova za kalupiće za kekse raznih oblika i raznih metoda ukrašavanja.

Priznajemo, nismo baš toliko vješti kao autorice i autori ovih divnih keksića koje smo pronašli na Instagramu, no obećajemo da ćemo se potruditi i ove divne fotografije iskoristit kao inspiraciju za naša mala i slatka uskrsna umjetnička djela. Motiva ima napretek: zečići, pilići, patkice, šarene pisanice, cvjetići, mrkvice...

Inspiriraj se i ti, pogledaj našu galeriju najslađih uskrsnih keksića s Instagrama...

1/17

...a nakon što se inspiriraš pripremi ove keksiće po receptu Mary Berry te ih ukrasi najbolje što znaš i umiješ, možda ih iduće godine uvrstimo u svoju galeriju!

Ne gasi ekran dok kuham

Uskrsni keksići – 2 verzije
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
15
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 200 g
  • Šećer 150 g
  • Žumanjak 2 kom
  • Oštro brašno 400 g
  • Cimet 1 žličica
  • Klinčić 0,50 žličica
  • Muškatni oraščić 0,50 žličica
  • Mlijeko 4 žlica
  • Grožđice 100 g
  • Šećer u prahu 3 žlica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Šećer u prahu 250 g
  • Voda 2 žlica
  • Jestiva boja
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. U dva plitka pleha stavi papir za pečenje.


  2. Izmiksaj maslac i šećer dok ne dobiješ svijetlu, pahuljastu smjesu. Umiksaj jedan po jedan žumanjak. Prosij brašno i začine te dodaj dovoljno mlijeka da dobiješ relativno mekano tijesto.


  3. Razdijeli tijesto na 2 polovice. Jednu polovicu iskoristi za tradicionalne keksiće - u tijesto umiješaj grožčice, te ga razvaljaj na debljinu od cca 5 mm. Pomoću kalupa izreži keksiće s uskrsnim motivima, stavi ih u pleh te pospi s malo šećera. Peci oko 15 minuta. Nakon toga izvadi kekse iz pećnice te prebaci na rešetku da se ohlade. Čuvaj ih u posudi s poklopcem, bez dotoka zraka.


  4. Za kekse s glazurom – razvaljaj tijesto na debljinu od cca 5 mm i kalupima za kekse izreži prigodne uskrsne oblike (jaja, zečiće, cvjetiće, piliće…). Dva plitka pleha obloži papirom za pečenje i u njih stavi keksiće te ih peci 10-15 minuta, Izvadi uskrsne kekse iz pećnice i pusti da se hlade na rešetki.


  5. Za glazuru izmiješaj šećer u prahu s limunovim sokom i dodaj oko 2 žlice vode, odnosno koliko je potrebno da dobiješ glatku glazuru (ne pregustu, ali ne niti prerijetku!). Ako želiš raznobojnu glazuru, razdijeli ovu osnovnu smjesu u nekoliko zdjelica i u svaku stavi par kapi jestive boje po izboru.


  6. Glazuru stavi u dresir vrećicu i njome iscrtaj razne oblike po keksima, ili jednostavno cijelu gornju plohu keksa premaži glazurom. Kekse ostavi na zraku dok se glazura ne osuši.


uskrsni keksi Možda vas zanima... Gotovi za 20 minuta: Uskrsni keksi po receptu Mary Berry Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:24 11. Travanj 2025.

    mmmm