Recepti Skuhano doma 30. ožujka 2021.

Četiri jednostavna i ukusna recepta savršena za tvoj uskrsni stol

foto: Screenshot: Konzum/Instagram

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Od doručka i ručka, pa do deserta, ali i ponekog priloga - provjeri recepte u nastavku, obavi trgovinu i na vrijeme se pripremi za Uskrs!

Uskrs, najveći kršćanski blagdan, obično je ispunjen tradicijom i stolom prepunim slasnih obroka. Još jednom ćemo ga obilježiti za vrijeme pandemije koronavirusa, ali bilo da radiš gozbu za višečlanu obitelj ili samo za dvoje, uskrsni ručak učinit ćeš posebno veselim i ukusnim ako za pripremu izabereš lagane, sezonske obroke, pogotovo one nadahnute proljećem!

Zato te na jednom mjestu čekaju čak četiri slasna recepta - za doručak, ručak i večeru, te slasni prilog i desert, a sve što ti trebaš napraviti jest pobrinuti se da sve namirnice pronađu svoj put do tvoje kuće ili stana i zamamno zamirišu jednom kada ih kreneš pripremati!

Bitna je samo dobra organizacija, shopping lista i jednostavan recept.

 | Author: Screenshot: Konzum/Instagram foto: Screenshot: Konzum/Instagram

Šunka u kruhu

Bez ovog jela uskrsni blagdanski stol gotovo je nezamisliv. Osim što je savršenog ukusa, jesti ju možeš kao doručak, glavno jelo ili usputni prilog kad god se zaželiš!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

Sastojci:

  • 1 kg rolane lopatice
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 600 g glatkog brašna
  • 170 mL K plus mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 12 g K plus meda
  • 30 g K plus maslaca
  • 160 ml vode
  • 6 g soli
  • 15 g senfa
  • 5 g meda
  • 1 K plus jaje
  • papar u zrnu
  • lovorov list

Ako te zanima priprema, cijeli recept možeš potražiti OVDJE.

Pečena janjetina sa zelenim povrćem i pire od graška

Pečena janjetina kao glavno jelo uvijek je dobra ideja. Pogotovo ako dolazi u proljetnom izdanju kao ova u nastavku. Ukusna, a vizualno također jako lijepa, sigurno će osvojiti nepca svih tvojih ukućana!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

Sastojci:

  • 2 kg janjeće stražnje četvrti (but i rebra)
  • 300 g boba
  • 4 mlada luka
  • 300 g šparoga
  • 2 tikvice
  • 30 ml K plus maslinovog ulja
  • 2 grančice ružmarina
  • sol, papar
  • 1,5 dl vode

Za pire:

  • 450 g graška
  • 350 g krumpira
  • 20 g maslaca
  • sol

Ako te zanima priprema, cijeli recept možeš potražiti OVDJE.

Zelena 'devilled' jaja

Slasna, efektna i brzo gotova, ova punjena jaja pravi su proljetni i uskrsni prilog. Sočna su i po želji mogu biti i pikantna, ako se odlučiš na dodatak chilli papričice. Mašta nema granica, pa na osnovni recept uvijek možeš dodati i nešto svoje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

Sastojci:

  • 4 K plus jaja
  • sol
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 30 g K plus majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica sitno sjeckanog bosiljka
  • 1/2 žlice sitno sjeckanog vlasca

Ako te zanima priprema, cijeli recept potražiti možeš OVDJE.

Mousse torta od pistacija

Apsolutna vladarica stola i slastica koja će privući najviše pažnje zasigurno je ova mousse torta od pistacija. Osim veličanstvenog izgleda, upravo takav, ako ne još i bolji je okus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

Za biskvit:

  • 3 K Plus jaja
  • 80 g šećera
  • 1 Sweet chef vanilin šećer
  • 50 g glatkog brašna
  • 80 g mljevenih neslanih pistacija
  • 5 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica jestive boje za kolače (po želji)
  • sol

Za mousse:

  • 2 K Plus jaja
  • 50 g šećera
  • 1 Sweet chef vanilin šećer
  • 250 g K plus mascarponea
  • 5 g želatine
  • 120 g bijele čokolade
  • 2 dl Sweet chef vrhnja za šlag

Za ganache:

  • 80 g bijele čokolade
  • 25 g Sweet chef vrhnja za šlag
  • pistacije za ukrašavanje

Ako te zanima priprema, cijeli recept potražiti možeš OVDJE.

Još ukusnih i kvalitetnih recepata potraži na Konzumovom You Tube kanalu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.