Recepti 26. ožujka 2021.

Blagdanski Stromboli sa šunkom, sirom i majonezom

foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Stromboli je jednostavno, ukusno (i fotogenično) jelo koje će postati zvijezda tvog blagdanskog stola!

Blagdanski stol često znamo natrpati namirnicama koje nam možda i nisu toliko potrebne, stoga ideje kako iskoristiti višak nikada nisu naodmet. Recept za talijanski kruh Stromboli, koji se često nalazi u kategoriji “ručka na brzinu”, odlučio sam prilagoditi upravo uskrsnom vremenu koje predstoji.

Kuhana šunka, brokula i cheddar sir na podlozi od Zvijezda majoneze čine pravu rapsodiju okusa. Recept je zaista ukusan i neodoljiv, tako da nećeš pogriješiti ni ako ga poslužiš kao doručak ili večeru, a ako se pronađe na stolu za vrijeme ručka nitko se neće žaliti, garantiram!

 | Author:

Sastojci:

  • 1 paket tijesta za pizzu
  • 1 manja glavica brokule
  • 300 g kuhane šunke
  • 100 g cheddar sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • 1 jaje
  • sjemenke sezama

Po želji:

  • parmezan
  • svježi peršin

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Priprema:

  1. Brokulu operi i pomoću noža sitno nareži. Ako je potrebno, vrhove brokule dodatno usitni rukama. Neka vrhovi brokule budu otprilike 1 do 2 centimetra veliki.
  2.  Šunku nareži na kockice, veličine 1-2 cm.
  3. Razvuci tijesto te po sredini stavi brokulu. Preko brokule dodaj kockice šunke i obilno posipaj naribanim cheddar sirom.
  4. Rubove tijesta premaži Zvijezda Delikates majonezom te pomoću noža zareži trakice. Trakice neka idu skroz do sredine tijesta, tj. do nadjeva.
  5. Ukloni eventualni višak tijesta između početka trakice i početka nadjeva. Krajeve tijesta prevući preko nadjeva te trakice prebacuj naizmjenično s lijeva i s desna kako bi formirala pletenicu.
  6. Razmuti jedno jaje te njime premaži tijesto. Pospi sezamom te peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-ak minuta ili do zlatno-žute boje.
  7. Kada je Stromboli pečen izvadi ga iz pećnice i po želji pospi naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Neka Stromboli "odmori" 5-6 minuta prije rezanja. Poslužiti ga možeš za doručak, ručak ili večeru, ili kao slani (i slasni) zalogaj između obroka.

U slast! 

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.