Recepti Šest recepata za bogat uskrsni stol 29. ožujka 2021.

Jaja punjena majonezom i hrenom - za uskršnji stol

Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog Uskrsa pripremite punjena jaja koja će svojom bojom i okusima oduševite sve ukućane. Recept potpisuje Gastrolovac Darko Debić.

Sastojci za 4 porcije:

  • 6 jaja
  • 60 g MEGGLE maslaca
  • 2 žlice majoneze
  • 1 - 2 žlice hrena
  • pola žlice soka od limuna
  • sol
  • papar
  • mikro zelenje ili listovi salata
  • staklenka ukiseljene cikle, samo tekućina

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Priprema:

  1. Jaja kuhajte u posoljenoj vodi osam minuta, ohladite i ogulite. Stavite u staklenku s tekućinom od cikle, držite barem dva sata u staklenci.
  2. Izvadite jaja iz tekućine, prerežite na pola. Izvadite žumanjak i protisnite kroz cjedilo. Dodajte na sobnoj temperaturi omekšali maslac, hren, majonezu, sok limuna, sol i papar. Sve zajedno pjenjačom umutite u kremastu smjesu
  3. Smjesu stavite na 10 minuta u hladnjak, potom u vrećicu za ukrašavanje, napunite polovice jaja. Malo smjese ostavite za serviranje. Ukrasite mikro zelenjem ili salatom.

Poslužite uz kuhanu šunku.

 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Sretan Uskrs!

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.