Recepti 10. listopada 2014.

Fuži s patlidžanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu patlidžana za ukusni umak koji se najbolje slaže s tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 516

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 dl pasirana rajčica (passata)
  • sol
  • papar
  • peršin, list
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 200 g fuži

Priprema

  1. Na žlici maslinova ulja kratko propirjajte nasjeckani luk i na kockice narezanu pancetu. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i na kockice narezani patlidžan. Zalijte s malo vode i pirjajte još desetak minuta.
  2. Posolite i popaprite pa dodajte oguljenu i na kockice narezanu rajčicu te pasiranu rajčicu. Sve pustite da kuha na laganoj vatri dok patlidžan ne omekša. Umiješajte sitno sjeckani peršin. Prelijte umak preko kuhane tjestenine.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.