Recepti 12. ožujka 2024.

Gordon Ramsay ima super recept za brzi pileći curry!

curry, gordon ramsay
Chef Gordon Ramsay pravi je stručnjak za curry foto: Bruna Branco/Unsplash; PA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U ovom užurbanom vremenu kada nam je svaka minuta važna, i u kuhanju treba znati štedjeti vrijeme. A pravi stručnjak za to je slavni chef Gordon Ramsay koji ovaj pileći curry priprema 15 minuta!

Kad se u ovom užurbanom tempu života odbijamo odreći domaće, fine hrane rješenje se nameće samo od sebe. Naime, potrebno je u tom slučaju smanjiti vrijeme pripreme i kuhanja jela, a tko ima najbolje savjete za to od slavnih chefova koji itekako dobro znaju kako što prije zgotoviti jelo i u njemu istaknuti što više okusa.

 

Možda vas zanima... Čips od batata chefa Gordona Ramsayja Recepti

 

Uz Ramsayja nauči kuhati brže i bolje

Ovim principom vodi se i slavni chef Gordon Ramsay koji posebno voli pripremati brze verzije poznatih jela koje svima olakšavaju pripremu ručkova i večera, posebno tijekom tjedna

Takav je i njegov recept za pileći curry koji je gotov za samo 15 minuta, a nedavno je emitiran u sklopu treće sezone njegova kulinarskog serijala "Next Level Kitchen".

curry | Author: Bruna Branco/Unsplash Brzi pileći curry foto: Bruna Branco/Unsplash

Brzi pileći curry – recept u 5 koraka

Brzi pileći curry chefa Ramsayja (nazvan "chicken curry in a hurry") sastoji se od začina poput kurkume i klinčića, češnjaka, luka, đumbira… i naravno – piletine. A slavni chef garantira da će ti za pripremu ovog jela trebati maksimalno četvrt sata!

Donosimo recept slavnog chefa, objašnjen korak po korak

  1. Prije nego što počne pripremati jelo, Ramsay prvo stavi kuhati basmati rižu, a maslac nareže na 8 kockica veličine žličice te ga koristi u kasnijim koracima.
  2. Pileća prsa bez kosti nareže na manje komade te marinira u soli, mljevenoj kurkumi, kuminu, korijanderu, garam masali, crnom papru i kajenskoj papričici. Potom sve pomiješa s jogurtom i malo ulja i pusti da odstoji par minuta. Ovaj korak može se odraditi i večer prije pa će okus biti još bogatiji, a tekstura piletine još podatnija.
  3. U međuvremenu počinje raditi na umaku. Na obilnoj količini ulja od koštica grožđa (možeš koristiti i neko drugo ulje koje ti je dostupno) i maslacu poprži mješavinu nasjeckanog luka, kardamoma, klinčića, đumbira, češnjaka i čili papričica.
  4. Kad luk omekša, a začini zamirišu, doda nasjeckani svježi korijander te garam masalu i kurkumu, a potom i vrhnje za kuhanje te pire od rajčice. Kada to zavrije, ubaci u blender da dobije gladak, homogen i baršunast umak.
  5. Ramsay piletinu prvo poprži posebno na maslacu te ju onda dodaje u izblendani umak kojem dodaje komadiće maslaca i naribanu limunovu koricu i posluži s basmati rižom. Sve skupa pospe s još malo svježih listića korijandera.

Pogledaj i video…

 

Ramsay Možda vas zanima... Gordonova zelena juha od samo tri sastojka Recepti Možda vas zanima... Kremasta kajgana legendarnog Gordona Ramsayja Špajza Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza Chef Gordon Ramsay Možda vas zanima... Evo što bi Gordon Ramsay odabrao za posljednji obrok Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.