Lara Lee autorica je hit kuharice "A Splash of Soy" u kojoj donosi moderne verzije azijskih jela koje su svima bliske. Jedan od recepata iz njezine odlične knjige jest i ovaj za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom koji je toliko ukusan da ti 4 klipa za 4 osobe sigurno neće biti dovoljno…
"Ovaj kukuruz usrećit će svakoga tko ga proba! Ljuta korejska pasta, sočni maslac i parmezan tako se dobro sljubljuju, pa još kad pokapaš s malo soka od limete… No moram vas upozoriti – ako ovaj kukuruz poslužite kao prilog uz neko glavno jelo, vjerujte mi, on će postati glavna zvijezda i glavnom jelu oteti svu pozornost!", poručuje Lara Lee.
Recept je u nastavku… Uživaj!
Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom
(za 4 osobe)
Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice maslaca
- 4 žličice gochujang paste (korejske paste od čilija)
- 4 klipa svježeg kukuruza šećerca
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 žličica soli
- kriške limete
- 1/3 šalice svježe naribanog parmezana (1 šalica = 250 ml)
- cvijet soli, za posluživanje
Postupak:
- Sitno nasjeckaj češnjak, ili ga naribaj na sitnom ribežu. Pritisni ga nožem da dobiješ finu pastu.
- Pomiješaj češnjak, maslac i gochujang pastu u maloj zdjelici, dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Stavi sa strane.
- Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana.
- Stavi kukuruz na gril i grilaj, nepokriveno, te okreći svake 2-3 minute. Ostavi na grilu ukupno 10-15 minuta, dok se kukuruz dobro ne zapeče.
- Četkicom premaži svaki klip kukuruza dobivenom pastom te grila sa svake strane po 1 minutu. Makni s vatre, pa ponovno namaži pastom.
- Stavi na tanjur za posluživanje, pokapaj sokom od limete i pospi parmezanom i cvijetom soli.
- Posluži s dodatnim kriškama limete i ostatkom smjese maslaca. češnjaka i gochujang paste.
Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...