Recepti 15. lipnja 2023.

Imamo 6 slastica za najveće ljubitelje čokolade!

Čokoladni desert
Čokoladni desert foto: Delphine Hourlay/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
S čokoladnim slasticama jednostavno ne možeš pogriješiti

Kažu da nas čokolada čini sretnima, pa mislimo da je to dovoljno dobar razlog da sljedećih dana uživamo u najfinijim slasticama s čokoladom.

U nastavku ti donosimo šest odličnih čokoladnih recepata, sigurni smo da ćeš pronaći svog favorita i počastiti sebe i svoje najmilije neodoljivom slatkom delicijom (s hrpom čokolade). Uživaj!

 | Author: Shutterstock Troslojna čokoladna mousse torta foto: Shutterstock

Troslojna čokoladna mousse torta

Ako obožavaš mousse od čokolade, onda će ti se ova torta sigurno svidjeti. Osim što kombinira tri neodoljiva moussea od tamne, mliječne i bijele čokolade, tu je i sočni biskvit od kakaa.

Ova mousse torta bit će zvijezda svake večere, a neće joj moći odoljeti nitko. Za još pjenastiji mousse dodaj jedan paketić želatine u otopljenu čokoladu, no ako si stručnjak za mousse, možeš ju preskočiti. 

 

Možda vas zanima... Troslojna mousse torta za najveće ljubitelje čokolade Recepti
 

 | Author: Shutterstock Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem foto: Shutterstock

Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem

Samo par minuta mljevenja i miksanja dijeli te od odličnog deserta. Riječ je o no bake piti od fino samljevenih sendvič-keksa, kreme od čokolade i sira te tučenog vrhnja.  Naravno, uvijek je  možeš pripremiti u četvrtastom kalupu i narezati na kocke - ako ti je tako praktičnije. Po želji je ukrasi i karamel preljevom ili se jednostavno odluči za strugotine tamne čokolade. U slast!

 

Možda vas zanima... Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem Recepti

 

 | Author: Nevena Josipović Bogata čokoladna rolada, foto: Nevena Josipović

Bogata rolada s mascarponeom i čokoladom

Rolade su jednostavne i brze slastice koje ne oduzimaju puno vremena i jednostavne su pripreme, barem je to slučaj ove ukusne rolade koja je pun pogodak za sve prilike. Recept je pripremila Nevena Josipović, a sigurni smo da će se nakon isprobavanja, naći redovno na tvom slatkom jelovniku!

 

Možda vas zanima... Bogata rolada s mascarponeom i čokoladom Kolumne

 

Sočne kocke s duplom dozom čokolade

Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. Kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije te tučeno vrhnje.

 

Možda vas zanima... Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade Recepti

 

 | Author: Shutterstock Čokoladna torta od samo sedam sastojaka foto: Shutterstock

Čokoladna torta od samo sedam sastojaka

Nema boljeg rješenja za šećerne krize od ove bogate čokoladne torte. Trebat će ti samo sedam svakodnevnih sastojaka, koje gotovo sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici, i pola sata vremena. Priznajemo, riječ je o pravoj kalorijskoj bombi, ali povremeno treba popustiti kočnice i uživati u trenutku.

 

Čokoladna torta Možda vas zanima... Čokoladna torta od samo sedam sastojaka Recepti

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Cappuccino čokoladna torta, foto: Nešto slatko by Katarina

Cappuccino čokoladna torta

 

Kažu da kava daje osjećaj sreće. Kažu da nas i čokolada čini sretnima. A što mislite kakav osjećaj i okus daje ova torta u kojoj sam spojila baš ova dva okusa? Malo je reći da je odlična i da te feta ove torte može usrećiti i više od prve jutarnje kave, a svi znamo koliko nam je draga ta prva kava. Svakako probaj ovu cappuccino tortu, zavoljet ćeš je odmah!

 

Možda vas zanima... Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo Kolumne

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:25 18. Lipanj 2022.

    super