Recepti 24. svibnja 2017.

Hrskavo novo ruho omiljenih lazanja

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept je idealan za sve koji potajno vole jesti rukama.

Neobične pohane lazanje gotove su za svega sat vremena, a možete ih kombinirati s različitim umacima. Uživajte u kremastim zalogajčićima!

Sastojci:

  • 10 listova za lazanje
  • 400 grama ricotte    
  • 4 jaja
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 200 grama narezane mozzarelle
  • 100 grama brašna
  • 200 grama krušnih mrvica
  • Biljno ulje
  • Sol
  • Papar
  • Nasjeckani svježi peršin 

 

Lazanje s krumpirom Možda vas zanima... Superjednostavne lazanje od krumpira i špinata Recepti

 

Postupak:
1.    Kuhane listove položite u protvan na papir za pečenje.
2.    Pomiješajte ricottu, jedno jaje i češnjak te posolite i popaprite, a zatim tom smjesom premažite listove za lazanje. 
3.    Preko smjese stavite mozzarellu i preklopite listove nekoliko puta dok ne dobijete kvadratni oblik.
4.    Stavite lazanje u zamrzivač na pola sata.
5.    Brašno, jaja i krušne mrvice odvojite u zasebne zdjelice i umačite lazanje.
6.     Zagrijte ulje u tavici i pržite sa svake strane 2-3 minute, a zatim ih položite na papirnate ubruse. 
7.    Gotove lazanje pospite svježim peršinom i poslužite. 

Dobar tek!

 

tortilje Možda vas zanima... Ljute meksičke lazanje za najhrabrije None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.