Recepti 04. prosinca 2016.

Kakav spoj: Kruške u jabukovači

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj krušaka i jabuka oduvijek nam se sviđao, a sada znamo i zašto. Pripremite pečene kruške i oduševite se!

Kada poželite impresionirati svoje goste ili se počastiti jedinstvenim sezonskim desertom, svakako isprobajte pečene kruške s jabukovačom ili ciderom od jabuka i aromatičnim začinima. Jednostavno je, kruške premažite finim umakom i navalite na slatko voćno savršenstvo.

Potrebno vam je:

  • 3-4 kruške
  • 1 žlica maslaca
  • 100 ml cidera od jabuke
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica kardamona
  • 1 štapić vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje premažite maslacem.
  2. Pomiješajte cider, med, limunov sok, kardamon, štapić vanilije koji ste otvorili i ostrugali sjemenkei prstohvat soli.
  3. Pustite da kratko stoji dok vi pripremate kruške.
  4. Ogulite ih. očistite i prerežite na pola.
  5. Posložite kruške u posudu za pečenje i premažite ih sa svih strana dobivenim umakom.
  6. Ostatak umaka prelijte po kruškama pa pecite oko 40 minuta. 

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.