gastro postao
Pravite li sirup od jabuke, kruške ili dunje, može mu se dodati i malo mrkve za još bolji okus. Uvijek možete kombinirati i više voća.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 304
Potrebno vam je
- 1000 g šećer, kristal
- 3000 g kruška (cijela)
- 25 g limunska kiselina
Priprema
- Ogulite kruške i stavite ih u sokovnik. Trebali biste dobiti oko litru soka. Ulijte ga u lonac, dodajte šećer i limunsku kiselinu te oko dvije litre vode. Pustite da kuha, povremeno miješajući da se šećer potpuno rastopi, dok ne zakipi.
- Žlicom skidajte pjenu kako se bude stvarala. Kad je više ne bude, znači da je sirup gotov. Ulijte ga u zagrijane boce, zatvorite i kad se ohladi, čuvajte na hladnome mjestu.
Izvor Skuhatćute