320 prikaza 12. studenoga 2016.

Volimo jesen: Štrudla viljamovka

Štrudla od kruške
123rf
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavamo jesen ponajviše zbog slastica

Čudesno voće mekano poput maslaca omilljeno nam je iz jesenske obitelji voćki. Savršene su za crumble, biskvitne kolače, a neodoljive u štrudlama. Doživite jesen u punom smislu s ovim receptom za štrudlu viljamovku.

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 50g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • žličica limunova soka
  • 1 i 1/2 dl mlake vode

nadjev:

  • 100g maslaca
  • 100g krušnih mrvica
  • 1kg kruške viljamovke
  • 100g šećera
  • 70g grožđica
  • maslac za premazivanje
  • šećer za posipanje
kruške | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Istresite brašno na radnu površinu. U mlakoj vodi otopite maslac, sol i jaja, izmiješajte i postupno sipajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto. Prekrijte ga posudom koju ste zagrijali na štednjaku i ostavite poklopljeno pola sata. Popržite krušne mrvice na maslacu. Kruške ogulite, očistite i narežite na ploške.
  2. Šećer i grožđice pomiješajte. Raširite stolnjak i pobrašnite ga. Prebacite na sredinu stola tijesto, lagano razvaljajte i premažite s malo ulja. Razvlačite ga rukama dok ne postane skroz prozirno. Tijesto pospite krušnim mrvicama, kruškama, šećerom i grožđicama.
  3. Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190°C. Još toplu pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.