gastro postao
Obožavamo jesen ponajviše zbog slastica
Čudesno voće mekano poput maslaca omilljeno nam je iz jesenske obitelji voćki. Savršene su za crumble, biskvitne kolače, a neodoljive u štrudlama. Doživite jesen u punom smislu s ovim receptom za štrudlu viljamovku.
Sastojci:
nadjev:
- 100g maslaca
- 100g krušnih mrvica
- 1kg kruške viljamovke
- 100g šećera
- 70g grožđica
- maslac za premazivanje
- šećer za posipanje
Priprema:
- Istresite brašno na radnu površinu. U mlakoj vodi otopite maslac, sol i jaja, izmiješajte i postupno sipajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto. Prekrijte ga posudom koju ste zagrijali na štednjaku i ostavite poklopljeno pola sata. Popržite krušne mrvice na maslacu. Kruške ogulite, očistite i narežite na ploške.
- Šećer i grožđice pomiješajte. Raširite stolnjak i pobrašnite ga. Prebacite na sredinu stola tijesto, lagano razvaljajte i premažite s malo ulja. Razvlačite ga rukama dok ne postane skroz prozirno. Tijesto pospite krušnim mrvicama, kruškama, šećerom i grožđicama.
- Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190°C. Još toplu pospite šećerom u prahu.