Recepti Juha 15. travnja 2024.

NOVI HIT Kremasta juha s piletinom i povrćem

Juha
8 MIN
32 MIN
6
SREDNJE
Kremasta juha s piletinom i povrćem
Kremasta juha s piletinom i povrćem
foto: Shutterstock
Ovo fino zimsko jelo za utjehu, kremasta juha s piletinom i povrćem, dobilo je proljetnu verziju s dodatnom povrća. Osim navedenog, možeš dodati i drugo povrće poput graška, kukuruza, mladog špinata, korabice...

Popularno jelo, kremasta juha od piletine s tjesteninom dobilo je proljetnu verziju s dodatkom raznog povrća. Ova jednostavna juha, koja je gotova (zajedno sa sjeckanjem i drugom pripremom!) za samo 40 minuta, ima svima poznate i dostupne sastojke – piletinu, tjesteninu, pileći temeljac, no tu je i brojno zdravo i ukusno povrće koje ovo jelo pretvara u slanog favorita ovog godišnjeg doba.

Minestrone Možda vas zanima... Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera Recepti

Mladi luk, listići svježeg estragona (ako ga ne možeš nabaviti slobodno ga izostavi i dodaj listiće svježeg peršina), zelene mlade mahune – dodani su juhi kojoj daju potrebnu svježinu.

Za kremastu strukturu tu je pak obilna količina punomasnog kiselog vrhnja, dok nam dio svježine dolazi i od svježe naribane limunove korice i malo svježe iscijeđenog limunova soka. Jedna porcija ove fine juhe, koja može biti kompletan obrok, sadrži 380 kalorija, 19 g masti, 19 g ugljikohidrata i 34 g bjelančevina.

 | Author: Shutterstock Kremasta juha s piletinom i povrćem foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Kremasta juha s piletinom i povrćem
8 MIN
pripreme
32 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileći temeljac 8 šalica
  • Pileća prsa 450 g
  • Mrkva 1 kom
  • Mladi luk 4 kom
  • Tjestenina 170 g
  • Zelene mlade mahune 225 g
  • Sol 1,25 žličica
  • Listići svježeg peršina 2 žličica
  • Limunova korica 2 žličica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Mileram 1 šalica
  • Crni papar
Postupak
  1. Piletinu, mrkvu nasjeckanu na kockice, te sitno nasjeckani svijetlozeleni i bijeli dio mladog luka pusti da zavrije u temeljcu. Smanji vatru na srednju i poklopi, pusti da se kuha bez miješanja 15 do 20 minuta. Je li piletina kuhana možeš provjeriti tako da zabiješ termometar u najdeblji dio mesa – treba pokazati 75 stupnjeva.


  2. Prebaci piletinu na tanjur i pusti je da 'odmori' 5 minuta. Potom je vilicom usitni na komade veličine zalogaja.


  3. Dok se piletina odmara, u lonac s povrćem i temeljcem dodaj tjesteninu i malo pojačaj vatru. Pusti da se kuha 5 minuta, potom dodaj mahune i sol i kuhaj još 5 minuta odnosno dulje ako je tjestenini potrebno više vremena da se skuha.


  4. Umiješaj peršin (ili estragon), limunovu koricu, piletinu i vrhnje – kuhaj dok se sve ne prožme i dobro zagrije, oko 1 minutu.


  5. Makni s vatre, umiješaj limunov sok i sitno nasjecakni tamnozeleni dio mladog luka. Posluži posuto svježe mljevenim crnim paprom.


Isprobaj i ove predivne juhe, idealne za proljeće...

Krem juha od graška Možda vas zanima... Juha od graška: bistra i krem varijanta Recepti Krem juha od špinata Možda vas zanima... Odlična proljetna krem juha od špinata Recepti Domaća pileća juha Možda vas zanima... Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.