Recepti 01. kolovoza 2020.

Ljetna peciva za dobro raspoloženje

foto: Damira Kovačić
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti recept za jednostavna i efektna peciva, idealna za obiteljski vikend...

Mi smo ih punili domaćim džemom od malina i kremom od vanilije,  ali će poslužiti i puding. U slučaju da imaš nešto slobodnog vremena, svakako iskoristi recept za pripremu klasične slastičarske kreme. 

 

slastičarska krema Možda vas zanima... Povratak osnovama: Slastičarska krema Recepti
 

Naravno, možeš koristiti drugo sezonsko voće, različite vrste džemova, nadjev od sira ili pak curd od limuna, ovisno o tome što imaš u smočnici ili u vrtu. 

Sastojci:

  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 500 g glatkog brašna
  • 100 g šećera + 1 žličica
  • 1 vanilin šećer ili žličica ekstrakta
  • Korica pola limuna
  • Prstohvat soli
  • 1 žumanjak

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić

Priprema:

  1. Zagrij 1 dl mlijeka, dodaj žličicu šećera i razmrvi svježi kvasac. Ostavi na sobnoj temperaturi otprilike 15 minuta, sve dok se ne digne.
  2. U većoj posudi pomiješaj brašno, šećer i vanilin šećer te prstohvat soli. Naribaj koricu polovice limuna.  
  3. Ulij kvasac i rastopljeni maslac i postepeno počni dodavati preostalo mlijeko. 
  4. Izradi glatko tijesto i ostavi da se diže sat vremena.
  5. Tijesto razvaljaj na debljinu od 1,5-2 cm i napravi udubinu u sredini, poput lađice.
  6.  Premaži ih žumanjkom, napuni slastičarskom kremom (ili pudingom od vanilije) i džemom od malina, kao na fotografiji.
  7. Peci ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Gotove su kad poprime zlatnosmeđu boju, a sjaj ćeš postići ako ih naknadno premažeš maslacem.

 

Možda vas zanima... Brza i slasna peciva s borovnicama Recepti

 

Uživaj u divnom ljetnom desertu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.