Recepti 13. listopada 2014.

Marinirane bukovače s roštilja

Marinirane bukovače s roštilja
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi savršeni okusi gljiva u jednostavnom receptu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 500 g bukovače
  • 2 žlica majčina dušica
  • 1 žlica ulje sezamovo
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 2 kom ljutika
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica med, vrcani
  • 4 žlica sherry

Priprema

  1. Nasjeckajte i pomiješajte sve sastojke, osim majčine dušice i gljiva, za marinadu. Zatim je prelijte preko gljiva i ostavite da se marinira 1-2 sata, povremeno okrećući gljive.
  2. Maksimalno zagrijte roštilj i pecite gljive 8-10 minuta s donjom stranom okrenutom prema gore, povremeno ih polijevajući marinadom dok ne budu pečene i mekane.
  3. Stavite gljive u tanjur za posluživanje. Prelijte preostalom marinadom i sokovima od pečenja. Poslužite posute majčinom dušicom.Marinirani tofu s roštilja: zamijenite gljive s 350 g tofua narezanog na tanke kriške. Prije posluživanja, umjesto svježom majčinom dušicom, pospite s 4 kosana mlada luka.

Izvor 'Kuharica za zdravo srce'; Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.